Ticker

20/recent/ticker-posts

Ξύλινες κολοκύθες για να φτιάξετε για φθινοπωρινή διακόσμηση
Μάθετε πώς να φτιάξετε εύκολες ξύλινες κολοκύθες για το φθινόπωρο χρησιμοποιώντας ξύλινα μπλοκ από το κατάστημα χειροτεχνίας! Αυτό είναι ένα χαριτωμένο διακοσμητικό έργο που θα λατρέψετε το φθινόπωρο. Αυτά είναι τέλεια για αγροικία ή ρουστίκ φθινοπωρινή διακόσμηση.

Απαιτούμενα προσόντα: Αρχάριος. Θα βάψετε ξύλινα μπλοκ, θα τα ταλαιπωρήσετε με κερί από ένα κερί και στη συνέχεια θα κόψετε τσόχα και Mod Podging. Όλες οι πολύ βασικές δεξιότητες, οπότε αν είστε αρχάριος θα πρέπει να είστε καλά!

Ξύλινα μπλοκ κολοκύθαςΑγοράζετε ποτέ ένα αντικείμενο χειροτεχνίας ή επιφάνεια χωρίς πρόθεση; Ακριβώς επειδή πιστεύεις ότι είναι χαριτωμένο ή επειδή "μπορεί να το χρειαστείς;"

Ενοχος όπως κατηγορήθηκε.

Συμβαίνει συνέχεια, και δεν ντρέπομαι καν να το παραδεχτώ πια. Ωστόσο, ντρέπομαι λίγο για την αγορά ξύλινων μπλοκ. Η επιφάνεια που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή αυτών των ξύλινων κολοκύθες. Και να γιατί.

Αγόρασα ένα σετ έξι τετράγωνων ξύλινων τετράγωνων μπλοκ πριν από μερικά χρόνια για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, για τον οποίο τότε πρέπει να ήμουν αρκετά σίγουρος. Δηλαδή, αγόρασα έξι. Πρέπει να υπήρχε πρόθεση.

Αλλά λίγο μετά τα αγόρασα, ξέχασα τα σχέδιά μου (όποια κι αν ήταν). Έτσι κάθισαν σε έναν κάδο για χρόνια - χρόνια! – μέχρι που τα εντόπισα ξανά κατά τη διάρκεια μιας αποστολής καθαρισμού και αποφάσισα να τα μετατρέψω σε φθινοπωρινή διακόσμηση.

DIY ξύλινα μπλοκ κολοκύθας για το φθινόπωροΔεν ξέρω από πού προέκυψε η ιδέα να τις μετατρέψω σε κολοκύθες, αλλά ξέρω ότι όταν τις έβγαλα από το απόθεμα μου, ήμουν σε λειτουργία πλήρους και ολικής πτώσης χειροτεχνίας.

Και ξέρετε πότε ένα έργο μόλις συγκεντρώνεται στο μυαλό σας; Αυτό έγινε εδώ. Θυμήθηκα ότι είχα δροσερή τσόχα σε πράσινο, σύρμα, και ότι μπορούσα να τραβήξω μερικά κλαδιά από έξω. . . σχηματίστηκε εντελώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Μόλις το έργο φτάσει στον εγκεφαλικό φλοιό, ήρθε η ώρα! Είχα αγοράσει ένα πακέτο έξι μπλοκ για $20, και είχα όλα τα άλλα στη διάθεσή μου. ΛΟΙΠΟΝ, αυτές οι τρεις ξύλινες κολοκύθες κοστίζουν λιγότερο από 10 $ για να φτιάξετε μερικά χαριτωμένα φθινοπωρινά διακοσμητικά! Θα σας δείξω πώς να τα φτιάξετε παρακάτω.


Ξύλινες κολοκύθες

Συγκεντρώστε αυτές τις προμήθειες

 • Ξύλο μπλοκ – 3,5″
 • Βαφή χειροτεχνίας – πορτοκαλί και καφέ
 • Mod Podge Satin (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Gloss, Matte ή άλλη φόρμουλα Mod Podge)
 • Ενιωσα
 • Floral σύρμα
 • Συρματοκόπτης
 • Κερί κερί ή κομμάτι
 • Γυαλόχαρτο
 • Πινελο ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ
 • Ψαλίδια
 • Κλαδιά – Μόλις τράβηξα μερικά από το ιαπωνικό σφενδάμι στην αυλή μου
 • Ισχυρή κόλλα χειροτεχνίας – όπως Διαφανής κόλλα Gorilla ή E-6000
 • Πιστόλι θερμής κόλλας και ξυλάκια κόλλας
 • Τρυπάνι (με λίγο περίπου το μέγεθος των κλαδιών)
 • Γυαλόχαρτο (προαιρετικό)
Πριν ξεκινήσετε, μπορεί να θέλετε να τρίψετε με γυαλόχαρτο τα τεμάχια εάν είναι τραχιά. Θα το αφήσω σε εσάς – δεν το έκανα γιατί δεν με πείραζε η τραχύτητα! Απλώς προσθέτει την ταλαιπωρημένη εμφάνιση και είναι τέλειο με vintage, ρουστίκ ή φθινοπωρινά θέματα διακόσμησης αγροικίας.

Paint and Distress the Blocks

Θα ξεκινήσετε βάφοντας τα μπλοκ με καφέ χρώμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ακρυλικό χρώμα είτε πρόκειται για κανονικό χρώμα χειροτεχνίας, χρώμα κιμωλίας ή πολλαπλές επιφάνειες.

Χέρι που κρατά ένα ημιτελές ξύλινο μπλοκΚαλύψτε τελείως τα μπλοκ με μια στρώση καφέ και αφήστε τα να στεγνώσουν. Αυτό που συνήθως λειτουργεί καλύτερα για μένα είναι να ζωγραφίζω μερικές πλευρές σε ένα μπλοκ και μετά να προχωρήσω σε άλλο. Όταν τελειώσω τη ζωγραφική του τρίτου, είμαι σχεδόν έτοιμος να επιστρέψω στο πρώτο.

Βάψιμο ενός ξύλινου μπλοκ με καφέ μπογιά χειροτεχνίαςΑφού αφήσετε τα μπλοκ να στεγνώσουν τελείως, θα τρίψετε με κερί για να τα ταλαιπωρήσετε. Το κερί λειτουργεί ως αντίσταση για το πορτοκαλί χρώμα (το οποίο θα αποκαλυφθεί όταν τρίψετε).

Τρίψτε ένα λευκό κομμάτι κεριού στις άκρες, στην κορυφή και, στη συνέχεια, δημιουργήστε τις λωρίδες κάτω από την πλευρά που σας δίνουν την "αίσθηση κολοκύθας". Αφαιρέστε τυχόν κομμάτια κεριού.

Στο κάτω και στο πάνω μέρος, κάντε ένα μοτίβο στραβά όπως φαίνεται παρακάτω. Το κλαδάκι θα κολλήσει στη μέση.

Κερί τρίβεται πάνω στα ζωγραφισμένα καφέ ξύλινα μπλοκΔεν υπάρχει χρόνος στεγνώματος για κερί, γι' αυτό βάψτε το πορτοκαλί πάνω από τα μπλοκ από όλες τις πλευρές σε ένα μόνο στρώμα, όπως κάνατε το καφέ. Αφήστε να στεγνώσει εντελώς.

Ζωγραφική πάνω από το καφέ με πορτοκαλί χρώμαΣημείωση: Τοποθέτησα ένα δαχτυλικό αποτύπωμα στην κορυφή στο υγρό πορτοκαλί χρώμα, ώστε να μπορώ να το αναγνωρίσω. Θα ανοίξετε μια τρύπα σε αυτό το σημείο για το στέλεχος.

Ξεκινώντας με ένα μπλοκ τη φορά, τρίψτε τις άκρες, τις λωρίδες, τις πλευρές και το πάνω μέρος, αποκαλύπτοντας το καφέ χρώμα από κάτω. Δεν χρειάζεται να τρίψετε πολύ δυνατά. Το πορτοκαλί χρώμα θα ξεκολλήσει σχετικά εύκολα όπου κι αν είναι το κερί. Κάντε αυτό σε όλες τις ξύλινες κολοκύθες σας.

Τρίψτε με κερί τις περιοχές των κολοκύθωνΤοποθετήστε όλα τα ξύλινα μπλοκ μαζί στην επιφάνεια εργασίας σας γιατί είναι ώρα τρυπήματος!

Γυαλιστερό ξύλο κολοκύθαςΤρυπάνι και σφραγίδα

Επιλέξτε ένα τρυπάνι που ταιριάζει με το μέγεθος του κλάδου που επιλέξατε. Τρυπήστε απαλά στην κεντρική κορυφή κάθε μπλοκ, κρατώντας το μπλοκ έτσι ώστε να μην περιστρέφεται. Το κέντρο είναι πιθανότατα κοίλο, οπότε δεν χρειάζεται να πάτε πολύ βαθιά.

Τρύπημα στην κορυφή του ξύλου για το στέλεχοςΣκουπίστε τη σκόνη από το τρύπημα και καλύψτε και τα τρία κομμάτια με το Mod Podge. Απλώστε σε όλες τις πλευρές και αφήστε να στεγνώσει. Το Mod Podge είναι υπέροχο γιατί δίνει μια ωραία λάμψη στο έργο καθώς και εξομαλύνει το πορτοκαλί χρώμα στις περιοχές που τρίψατε.

Βάψιμο του ξύλινου μπλοκ με Mod Podge SatinΦτιάξτε τα φύλλα και τα αμπέλια

Ενώ τα μπλοκ στεγνώνουν, δημιουργήστε τα αμπέλια κολοκύθας σας. Απλώς έψαξα για ένα φύλλο κολοκύθας στο διαδίκτυο και το εκτύπωσα σε πέντε μεγέθη (επειδή ήθελα πέντε φύλλα): 2″, 1 7/8″, 1 3/4″, 1 5/8″ και 1 3/8″ .

Οι παραπάνω μετρήσεις είναι το πλάτος των φύλλων από πάνω προς τα κάτω. Ειλικρινά, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνο πέντε φύλλα αυτού του μεγέθους. Απλώς πρέπει να έχουν το γενικό σχήμα.

Κόψτε ένα σχήμα φύλλου κολοκύθας από τσόχαΘα πρέπει να κόψετε δύο από κάθε μέγεθος. Ο λόγος είναι γιατί θα στριμώξετε το σύρμα ανάμεσά τους. Χρειάζεστε πέντε σετ των δύο για κάθε κολοκύθα από ξύλο. Χρειάζεται ένα λεπτό για να τα κόψετε, αλλά μέχρι να τελειώσετε, το Mod Podge θα είναι στεγνό.

Συμβουλή: Πήρα αυτή τη δροσερή τσόχα σε μια πώληση χειροτεχνίας σε μια αποθήκη πριν από χρόνια. Ψάξτε στο Etsy για κομμάτια από τσόχα με σχέδια!

Φύλλα κολοκύθας κομμένα από τσόχαΚόψτε ένα μήκος σύρματος μήκους περίπου 12″. Στη συνέχεια απλώστε τα φύλλα για να σχεδιάσετε την εμφάνιση του αμπελιού σας. Βάλτε μια στρώση από φύλλα τσόχας στον πάτο, μετά το σύρμα και μετά την άλλη στρώση.

Θέλετε να αφήσετε λίγο σύρμα επιπλέον στην άκρη με το μεγαλύτερο φύλλο γιατί θα κατέβει στην τρύπα στην κορυφή της κολοκύθας.

Φύλλα από τσόχα τοποθετημένα κατά μήκος του σύρματοςΜόλις απλωθούν τα φύλλα, μπορείτε να τα κολλήσετε ζεστή στο σύρμα. Τοποθετήστε πολλές κουκίδες ζεστής κόλλας σε όλα τα μέρη του φύλλου. Κολλήστε το σύρμα και απλώστε το δεύτερο στρώμα από πάνω.

Φύλλα ζεστής κόλλησης μεταξύ τους και στις δύο πλευρές του σύρματοςΕπαναλάβετε με όλα τα φύλλα και το σύρμα. Στη συνέχεια κόψτε το σύρμα κάτω από τα τελευταία, μικρότερα φύλλα. Αφήνω στην άκρη.

Κόψιμο της άκρης του σύρματος με συρματοκόπτεςΚόψτε τα στελέχη

Κόψτε τρία κλαδιά για να φτιάξετε μίσχους. Αν δεν έχετε κλαδευτήρια, χρησιμοποιήστε κουζινομάχαιρο (και προσοχή!). Τα στελέχη μου έχουν μήκος περίπου 2 3/4″ – 3″. Χρειάζεστε λίγο μήκος για να κατεβείτε στο μπλοκ.

Κλαδιά κομμένα με ψαλίδια κλαδέματοςΤώρα θα τα φέρεις όλα μαζί! Η βάση, το στέλεχος και τα κλήματα.

Συνδέστε το στέλεχος και τα κλήματα

Χρησιμοποιήστε μια διαφανή ξήρανση, ισχυρή κόλλα χειροτεχνίας για να στερεώσετε τους μίσχους και τα κλήματα. Αυτό που έκανα ήταν να λυγίσω ελαφρώς το σύρμα και να κολλήσω πρώτα στην τρύπα. Στη συνέχεια πρόσθεσα κόλλα, σφήνω το στέλεχος κάτω στην τρύπα και πρόσθεσα λίγη ακόμα κόλλα γύρω από το στέλεχος.

Κολλώντας το κλαδάκι και τα φύλλα κολοκύθας στην κορυφή της ξύλινης κολοκύθαςΕάν διαπιστώσετε ότι το στέλεχος δεν πιέζεται προς τα κάτω στην τρύπα, μπορείτε να ξυριστείτε λίγο με ένα μαχαίρι. Ξυριστείτε λίγο, δοκιμάστε ξανά και επαναλάβετε.

Ξύλινες κολοκύθες με τους μίσχους να στεγνώνουνΌλα πρέπει να στεγνώσουν και η ξύλινη διακόσμηση κολοκύθας σας είναι έτοιμη να εμφανιστεί περήφανα!

Σημείωση: Εάν τα στελέχη σας γλιστρούν μέσα στην τρύπα επειδή η τρύπα είναι πολύ μεγάλη, μπορείτε να τοποθετήσετε το μπλοκ στο πλάι και να στηρίξετε το στέλεχος οριζόντια καθώς στεγνώνει. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αρκετή κόλλα γύρω από το στέλεχος και θα είστε εντάξει.

DIY ξύλινες κολοκύθεςΤι γνώμη έχετε για τα punkins μου; Ελπίζω να τα αγαπήσετε όσο κι εγώ! Ω – μπορεί να μην το ανέφερα – το σύρμα σάς επιτρέπει να λυγίζετε τα κλήματα όπως θέλετε.

Απολαύστε τα μπλοκ κολοκύθας σας και πείτε μου τη γνώμη σας στα σχόλια! Θα ήθελα επίσης να δείτε και αυτές τις άλλες αναρτήσεις:Post a Comment

0 Comments