Ticker

20/recent/ticker-posts

Ξύλινο ντεκόρ κολοκύθας με φθινοπωρινές χαρτοπετσέτες
Μάθετε πώς να κάνετε ξύλινη διακόσμηση κολοκύθας χρησιμοποιώντας σχήματα κολοκύθας, μπογιές και φθινοπωρινές χαρτοπετσέτες! Αυτή είναι μια τέλεια ιδέα διακόσμησης για αρχάριους.

Απαιτούμενα προσόντα: Μέσο. Θα πρέπει να έχετε εμπειρία με το Mod Podge, καθώς οι ρυτίδες αποτελούν κίνδυνο με τις χαρτοπετσέτες (και άλλα λεπτά χαρτιά). Μπορεί να θέλετε να επιχειρήσετε πρώτα να κάνετε decouping μια χαρτοπετσέτα σε μια δοκιμαστική ξύλινη επιφάνεια (όπως μια πλάκα $1) εάν δεν το έχετε κάνει ποτέ πριν.

Πώς να διακοσμήσετε ξύλινες κολοκύθεςΉμουν εκεί, απλώς σκέφτηκα τη δική μου δουλειά, όταν εντόπισα τα πιο χαριτωμένα ξύλινα κομμάτια στο Target στο τμήμα χειροτεχνίας. Κολοκύθες! Ποιος δεν αγαπά τις κολοκύθες. Μου αρέσει να στολίζω κολοκύθες. Μου αρέσει να ζωγραφίζω κολοκύθες. Εννοώ, λατρεύω κάθε φθινοπωρινή χειροτεχνία.

Όποιος με ξέρει το ξέρει.

Αλλά με τη συγκεκριμένη ξύλινη επιφάνεια, κάτι είχα ήδη στο μυαλό μου. Είχα μερικές φθινοπωρινές χαρτοπετσέτες στο απόρρητό μου που ήθελα οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσω, και έτσι αποφάσισα ότι η διακόσμηση με ξύλινη κολοκύθα ήταν σωστή. Και κάπως έτσι ξεκίνησε αυτό το έργο!

Αν δεν έχετε ξανακάνει ντεκουπάζ χαρτοπετσέτες, θα σας αρέσει αυτό το έργο. Θα χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο ντεκουπάζ με το σίδερο, η οποία είναι πολύ διασκεδαστική.

Το υπέροχο με τις χαρτοπετσέτες είναι ότι έχουν ένα σχέδιο τυπωμένο πάνω τους που σχεδόν γίνεται μέρος της επιφάνειας του ξύλου όταν εφαρμόζεται.

Είναι μια πολύ μοναδική εμφάνιση και θα το δείτε όταν το φτιάξετε. Πολύ διαφορετικό από το χαρτί λευκώματος! Απλώς σε προειδοποιώ, μπορεί να κολλήσεις. Μάθετε πώς να φτιάξετε αυτές τις χαριτωμένες κολοκύθες για τη φθινοπωρινή σας διακόσμηση παρακάτω.


Ξύλινο ντεκόρ κολοκύθας

Συγκεντρώστε αυτές τις προμήθειες

Μερικές σημειώσεις για αυτό το έργο πριν ξεκινήσουμε:

  • Πήρα αυτά τα ξύλινα κοψίματα κολοκύθας από το Target, αλλά μπορείτε να τα προμηθευτείτε σε καταστήματα χειροτεχνίας ή στο Dollar Tree κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, καθώς και στο διαδίκτυο.
  • Χρησιμοποίησα Mod Podge Gloss, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Ματ, Σατέν ή άλλη βασική φόρμουλα.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρώμα κιμωλίας αντί για χειροτεχνία για αυτό το έργο. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ανοιχτό ή λευκό φόντο εάν θέλετε να σκάσει η χαρτοπετσέτα σας.
  • Το σίδερο του σπιτιού σας θα λειτουργήσει για αυτό το έργο, αλλά σας συνιστώ να αγοράσετε ένα σίδερο μόνο για χειροτεχνίες. Εάν χρησιμοποιείτε το σίδερο του σπιτιού σας, χρησιμοποιήστε μέτρια φωτιά και χωρίς ατμό.
Προετοιμάστε την επιφάνεια

Εάν το σχήμα του ξύλου σας έχει τραχιές άκρες, μπορείτε να τις αφαιρέσετε με το γυαλόχαρτο αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να τα κρατήσετε τραχιά αν θέλετε μια πιο ρουστίκ εμφάνιση. Αφαιρέστε και την τιμή!

Ξύλινη επιφάνεια κολοκύθαςΔεν είναι χαριτωμένη η κολοκύθα μου; Βεβαιωθείτε ότι όταν ψάχνετε για κομμένα άουτ, ψάχνετε για «χοντροκομμένα» ή «όρθια» έτσι ώστε να σταθούν μόνα τους. Οι κανονικές τομές ξύλου είναι πολύ λεπτές.

Ζωγραφίστε το ξύλο

Βάψτε ολόκληρη την ξύλινη κολοκύθα με λευκό χρώμα. Αυτό περιλαμβάνει το μπροστινό, το πίσω μέρος και τα πλαϊνά. Δώστε στο ξύλο πολλές στρώσεις, αφήνοντας να στεγνώσει μεταξύ των στρώσεων. Ζωγράφισα δύο κολοκύθες για τη διακόσμησή μου (φαίνονται υπέροχες σε σετ).

Βάψιμο της ξύλινης κολοκύθας με λευκό χρώμαΜόλις στεγνώσει το χρώμα, βάψτε δύο στρώσεις Mod Podge πάνω από το μπροστινό μέρος των κολοκύθας. Θα βάψετε ένα παλτό, φροντίζοντας να βγάλετε τις άκρες και θα αφήσετε να στεγνώσουν. Στη συνέχεια θα βάψετε ένα δεύτερο χέρι και θα το αφήσετε να στεγνώσει. Αποφύγετε το στέλεχος.

Προσθέτοντας το Mod Podge στην κορυφή με ένα πινέλοΞεχωρίστε τη χαρτοπετσέτα

Ενώ το Mod Podge στεγνώνει, διαχωρίστε τα στρώματα της χαρτοπετσέτας. Ο λόγος που πρόκειται να το κάνετε αυτό είναι επειδή οι χαρτοπετσέτες αποτελούνται συνήθως από 2-3 στρώσεις και θέλετε απλώς το επάνω στρώμα με το σχέδιο. Εάν χρησιμοποιήσετε τη χαρτοπετσέτα χωρίς να τη χωρίσετε, θα ζαρώσει γιατί τα στρώματα θα λειτουργούν ανεξάρτητα το ένα από το άλλο.

Κόψτε τη χαρτοπετσέτα ελαφρώς μεγαλύτερη από το σχήμα του ξύλου και τρίψτε απαλά τα στρώματα μεταξύ τους για να χωριστούν. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας σε μια γωνία στο λευκό τμήμα και να τραβήξετε.

Διαχωρίζοντας στρώματα χαρτοπετσέταςIron The Pinkin

Το κομμάτι ξύλου πρέπει να βρίσκεται στην επιφάνεια εργασίας σας με την πλευρά Mod Podge προς τα πάνω. Τοποθετήστε τη χαρτοπετσέτα πάνω στην κολοκύθα και τοποθετήστε την όπως θέλετε. Γυρίστε το μίνι σίδερο χειροτεχνίας μέχρι το ανώτερο επίπεδο (επίπεδο τρία). Εάν χρησιμοποιείτε πραγματικό σίδερο, πηγαίνετε σε μέτρια φωτιά χωρίς ατμό.

Χαρτοπετσέτα λειαίνεται στην κορυφή της ξύλινης κολοκύθαςΤοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα πάνω από την κολοκύθα και περάστε το σίδερο χειροτεχνίας στην κορυφή αρκετές φορές. Ενώ το κάνετε αυτό, το Mod Podge λιώνει κάτω από τη χαρτοπετσέτα και η χαρτοπετσέτα κολλάει.

Συνεχίστε μέχρι να κολλήσει πλήρως η χαρτοπετσέτα. Θα πρέπει να χρειαστούν μόνο ένα ή δύο λεπτά σε μια τόσο μικρή επιφάνεια. Σηκώστε και ελέγξτε κάτω από το λαδόκολλα για να δείτε εάν χάσατε κάποιο σημείο.

Σιδέρωμα πάνω από λαδόκολλα πάνω από τη χαρτοπετσέταΜόλις τελειώσετε, αφαιρέστε το λαδόκολλα και αφήστε το να κρυώσει. Θα πρέπει να είναι αρκετά ομαλή.

Χαρτοπετσέτα σιδερωμένη στην επιφάνεια της ξύλινης κολοκύθαςΓυρίστε τα ξύλινα σχήματα και χρησιμοποιήστε ένα μαχαίρι χειροτεχνίας για να αφαιρέσετε την περίσσεια χαρτοπετσέτας γύρω από τις άκρες. Θα θελήσετε επίσης να κόψετε τη μερίδα στο στέλεχος. Ξέχασα να βγάλω μια τιμή (opsie)!

Κόβουμε τη χαρτοπετσέτα από την άκρη με ένα μαχαίρι χειροτεχνίαςΒάψτε τα στελέχη

Αυτό είναι το διασκεδαστικό μέρος! Θα βάψετε τους μίσχους της ξύλινης διακόσμησης κολοκύθας σας. Ξεκινήστε με ένα χρώμα χρώματος ως βασικό στρώμα - σε αυτήν την περίπτωση, πορτοκαλί. Αφήστε να στεγνώσει.

Βάψιμο του στελέχους με πορτοκαλί χρώμα χειροτεχνίαςΤρίψτε ένα κομμάτι κεριού στο στέλεχος, σε όλο το μπροστινό μέρος και στα πλαϊνά. Χρησιμοποιήστε λευκό ή πιο ανοιχτό κερί.

Τρίψτε ένα κερί στο στέλεχος της κολοκύθαςΜόλις τελειώσετε με αυτό, θα βάψετε πάνω από το στέλεχος και το κερί με ένα δεύτερο χρώμα. Αφήστε να στεγνώσει.

Βάψιμο δεύτερου χρώματος πάνω από το κερίΧρησιμοποίησα πορτοκαλί και γαλαζοπράσινο με το ένα στέλεχος και μετά καφέ και χρυσόβεργα με το άλλο. Επιλέξτε όσα χρώματα συνδυάζονται με τις χαρτοπετσέτες σας.

Αφήστε να στεγνώσει και στη συνέχεια τρίψτε ελαφρά το στέλεχος σε περιοχές, στις άκρες και στο μπροστινό και στα πλάγια, με το γυαλόχαρτο. Αυτό θα αποκαλύψει μέρος του χρώματος παρακάτω (το κερί λειτουργεί ως αντίσταση).

Ζωγραφική δεύτερη στρώση στο δεύτερο στέλεχοςΣφραγίστε το έργο σας

Δεν χρειάζεται να κάνετε αυτό το βήμα, αλλά το επέλεξα. Έβαψα δύο στρώσεις Mod Podge στο μπροστινό μέρος των χαρτοπετσετών και άφησα να στεγνώσουν μεταξύ των στρώσεων. Υπάρχει μια κόντρα στη σφράγιση.

Αν σφραγίσεις τις κολοκύθες, εσύ θα μπορούσε να εμφανιστούν μερικές φυσαλίδες ή ρυτίδες στις χαρτοπετσέτες. Δεν με ενοχλεί. Και προστατεύει το μπροστινό μέρος του έργου, το οποίο είναι απλώς χαρτοπετσέτα σε αυτό το σημείο (και μπορεί να λερωθεί ή να σκιστεί).

Λέω να αγκαλιάσω τις δύο φυσαλίδες που μπορεί να εμφανιστούν. Θα φαίνονται ακόμα υπέροχα!

Εφαρμόζοντας μια στρώση Mod Podge στο πάνω μέρος της χαρτοπετσέταςΕμφανίστε την όμορφη φθινοπωρινή σας διακόσμηση σε βοηθητικό τραπέζι, μαντήλι ή οπουδήποτε θέλετε! Δεν έχουν πλάκα;

DIY ξύλινες κολοκύθες διακοσμημένες για το φθινόπωροΠείτε μου αν θα δοκιμάσατε αυτό το ντεκόρ κολοκύθας από ξύλο στα σχόλια! Θα ήθελα επίσης να επισκεφτείτε αυτές τις άλλες υπέροχες αναρτήσεις:Post a Comment

0 Comments