Ticker

20/recent/ticker-posts

Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα


Η θεία μου υποφέρει με προβλήματα ύπνου εδώ και λίγο καιρό. Δημοσίευσε κάτι σχετικά με τις ζυγισμένες κουβέρτες στο Facebook και αποφάσισα να προσπαθήσω να καταλάβω πώς να φτιάξω μια ζυγισμένη κουβέρτα για έναν ενήλικα. Έχω διαβάσει τόσα πολλά πράγματα για το πόσο υπέροχα είναι για άτομα με αυτισμό, άγχος ή προβλήματα ύπνου, αλλά μπορεί να είναι πολύ ακριβά! Έδωσα στη θεία μου τη ζυγισμένη κουβέρτα DIY πριν από μερικές εβδομάδες και είπε ότι είχε τον καλύτερο νυχτερινό ύπνο που είχε τον τελευταίο χρόνο! Σκέφτηκα να σου δείξω πώς να το φτιάξεις μόνος σου. Επίσης, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα άλλα εύκολα σπιτικά μαθήματα κουβέρτας.


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα για έναν ενήλικα


Ζούμε στην Καλιφόρνια, οπότε τα καλοκαίρια μπορεί να γίνουν πολύ ζεστά. Αποφάσισα να φτιάξω τη ζυγισμένη κουβέρτα με αφαιρούμενο κάλυμμα και χωρίς κτύπημα. Το εσωτερικό είναι απλώς ένα κανονικό βαμβάκι παπλώματος γεμάτο με πέλλετ από πολυ, και έφτιαξα το κάλυμμα από ένα ωραίο απαλό φλις. Αν μπορούσα να το ξανακάνω, νομίζω ότι μπορεί να είχα χρησιμοποιήσει ένα πιο χοντρό ύφασμα για το εσωτερικό. Το βαμβάκι είναι ωραίο και δροσερό, αλλά φαινόταν λίγο εύθραυστο. Η κουβέρτα γίνεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ βαριά με όλα τα πέλλετ. Είναι σχεδόν σαν να το σηκώσεις με λάθος τρόπο, μπορεί να σκίσει. Ή μήπως το βαμβάκι είναι πιο δυνατό από όσο νομίζω; Πάντως αν έχεις προτάσεις για διαφορετικό ύφασμα είμαι όλο αυτιά!


Κουβέρτα DIY ζυγισμένη(Αυτή η ανάρτηση μπορεί να περιέχει συνδέσμους συνεργατών, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να λάβω προμήθεια, χωρίς επιπλέον κόστος για εσάς, εάν κάνετε κλικ σε έναν σύνδεσμο και αγοράσετε κάτι που σας έχω προτείνει.)


Προμήθειες:  • 1,5 μέτρα από φαρδύ βαμβακερό ύφασμα (Βεβαιωθείτε ότι έχετε φαρδύ ύφασμα, όχι τις κανονικές βαμβακερές βίδες. Χρειάζεστε αρκετά για να κόψετε ένα ορθογώνιο 49 x 67 ιντσών.)

  • 2 γιάρδες φλις Ή 1,5 γιάρδες πολύ φαρδύ φλις

  • πολυ πέλλετ - Αυτά είναι αυτά που χρησιμοποίησα. (Έκτοτε έχουν αλλάξει την κύρια φωτογραφία στην καταχώριση και το προϊόν φαίνεται διαφορετικό. Θα έλεγχα ξανά το βάρος αν χρησιμοποιείτε τα ίδια.)

  • Νήμα

  • καρφίτσες

  • ψαλίδια

  • ζυγαριά κουζίνας ή αποστολής

  • στυλό εξαφάνισης (προαιρετικό)


Υπολογισμοί


Πριν φτάσουμε στο πώς να φτιάξουμε ένα σταθμισμένο σεμινάριο, πρέπει να κάνουμε λίγα μαθηματικά. Μην ανησυχείς, θα κάνω ό,τι μπορώ για να σε καθοδηγήσω. Αν το φτιάχνετε για ενήλικα, μπορείτε να αντιγράψετε απλώς αυτό που έκανε.


Μέγεθος: Η κουβέρτα μου για ενήλικες είχε τελικό μέγεθος 48 x 66 ίντσες. Όταν τελειώσει, καταλήγει να είναι ένα μάτσο τετράγωνα 6 x 6 ιντσών με σφαιρίδια σε κάθε ένα. Φανταστείτε ένα μάτσο φασόλια ραμμένα μεταξύ τους, αλλά είναι όλα ένα κομμάτι ύφασμα. Όποιο μέγεθος κι αν κάνετε την κουβέρτα, φροντίστε να διαιρείται με το 6 ή κάντε τα μικρά τετράγωνα σε διαφορετικό μέγεθος. Προσθέστε μια ίντσα στις συνολικές μετρήσεις μήκους και πλάτους για να επιτρέψετε ραφές 1/2 ίντσας. Ξεκίνησα λοιπόν με το κομμένο ύφασμα να είναι 49 x 67 ίντσες για την κουβέρτα μου με τελικό μέγεθος 48 x 66. Όποιο μέγεθος και να το φτιάξετε, να θυμάστε ότι θέλετε το μεγαλύτερο μέρος της κουβέρτας να είναι στο σώμα του ατόμου.


Συνολικό βάρος: Θέλετε η κουβέρτα να είναι περίπου το 10% του σωματικού βάρους του ατόμου. Έτσι, ένα άτομο 100 lb θα είχε μια κουβέρτα 10 lb, ένα άτομο 150 lb θα είχε μια κουβέρτα 15 lb και ένα άτομο 200 lb θα είχε μια κουβέρτα 20 lb, κ.λπ.


Βάρος κάθε τετραγώνου: Πρέπει επίσης να υπολογίσετε το ποσό των πολυ πέλλετ που μπαίνουν σε κάθε τετράγωνο. Διαφορετικές μάρκες πέλλετ ζυγίζουν διαφορετικά ποσά, επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ζυγαριά κουζίνας ή ταχυδρομικής ζυγαριάς για να υπολογίσετε πόσο ζυγίζει το δικό σας. Να πόσο αυτά που χρησιμοποίησα βάρος: 1/4 φλιτζάνι=1,5oz, 1/2 φλιτζάνι=3oz, 1/3 φλιτζάνι=1,8oz, 2/3 φλιτζάνι=3,6oz. (Έκτοτε έχουν αλλάξει την κύρια φωτογραφία στην καταχώριση και το προϊόν φαίνεται διαφορετικό. Θα έλεγχα ξανά το βάρος αν χρησιμοποιείτε τα ίδια.)


Για να υπολογίσετε την ποσότητα των pellets για κάθε τετράγωνο, ακολουθεί η εξίσωση:


βάρος της κουβέρτας (σε λίβρες) x 16 ÷ αριθμός τετραγώνων = ουγγιές για κάθε τετράγωνο


Για την κουβέρτα των 20 λιβρών μου με 88 τετράγωνα, υπολόγισα 20 x 16 ÷ 88 = 3,64 ουγγιές. Τα 2/3 του φλιτζανιού είναι 3,6 ουγγιές, οπότε τόσα βάζω σε κάθε τετράγωνο.


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα


Κόψτε δύο κομμάτια υφάσματος 49 x 67 ίντσες. Καρφιτσώστε και ράψτε τα, στις δεξιές πλευρές μαζί με μια ραφή 1/2, αφήνοντας μια πλευρά 49 ιντσών εντελώς ανοιχτή. Χρησιμοποιήστε το άνοιγμα για να γυρίσετε τη δεξιά πλευρά της κουβέρτας προς τα έξω. Τραβήξτε όλες τις γωνίες και σιδερώστε τις ραφές επίπεδες. Πάνω βελονιά γύρω από τις τρεις ραμμένες πλευρές της κουβέρτας, πλησιάζοντας όσο πιο κοντά μπορείτε στην άκρη.


κορυφαία βελονιά ζυγισμένη κουβέρτα


Μετρήστε 6 ίντσες από τη μία μακριά πλευρά και σημειώστε με ένα στυλό ή καρφίτσα που εξαφανίζεται κατά μήκος αυτής της γραμμής. Ξεκινώντας από τη κοντή, ραμμένη άκρη, ράψτε κατά μήκος της γραμμής. Σταματήστε 1 ίντσα πριν φτάσετε στην ανοιχτή άκρη. Επαναλάβετε, ράβοντας μια κάθετη γραμμή κάθε 6 ίντσες.


ύφασμα καρφιτσώματος


Εδώ είναι ένα μικρό διάγραμμα για να σας δείξει πώς πρέπει να φαίνονται όλα.


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα


Τώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι! Προσθέστε την ποσότητα του πέλλετ που πηγαίνει σε ένα τετράγωνο κάτω από κάθε σειρά. Φροντίστε να πάνε μέχρι την άλλη άκρη της κουβέρτας. Έφτιαξα ένα χωνί από ένα κομμάτι χαρτί για να διευκολύνω αυτό το μέρος.


πολυ πέλλετ για ζυγισμένη κουβέρτα


Στη συνέχεια, μετρήστε 6 ίντσες από τη ραμμένη κοντή άκρη της κουβέρτας και σημειώστε μια οριζόντια γραμμή για να ράψετε. Βεβαιωθείτε 100% ότι αυτά τα ενοχλητικά μικρά σφαιρίδια δεν μπαίνουν κάτω από τη βελόνα σας. Έσπασα τη βελόνα μου ράβοντας την πρώτη σειρά και έμαθα να είμαι πιο προσεκτικός. Μπορείτε να δείτε στην παρακάτω φωτογραφία, έχω ήδη ράψει την πρώτη σειρά. Αφού γεμίσετε τη σειρά με σφαιρίδια, σκουπίστε τα μέχρι κάτω και χρησιμοποιήστε ΠΟΛΛΕΣ καρφίτσες για να τα κρατήσετε μακριά από το σημείο που θέλετε να ράψετε.


Χρησιμοποιήστε πολυσφαιρίδια για να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα.


Ράψτε κατά μήκος της οριζόντιας γραμμής στο σημάδι 6 ιντσών. Μπορείτε να δείτε εδώ πώς έκανα το ράψιμο. Τα πέλλετ είναι όλα με ασφάλεια μακριά από τη βελόνα μου στα αριστερά, και ακολουθώ τη γραμμή που έφτιαξα με περισσότερες βελόνες στα δεξιά. Αφαιρέστε τις βελόνες-οδηγούς καθώς προχωράτε και αφαιρέστε τις βελόνες που συγκρατούν τα σφαιρίδια όταν τελειώσετε το ράψιμο της γραμμής.Αφού γεμίσετε την τελευταία σειρά με σφαιρίδια, γυρίστε τις ακατέργαστες άκρες και κλείστε την. Ράψτε μια επάνω βελονιά κατά μήκος της ανοιχτής πλευράς, κοντά στην άκρη. Εδώ είναι ένα άλλο διάγραμμα:


Οδηγίες DIY Weighted BlanketΓια να φτιάξετε το κάλυμμα, κόψτε δύο κομμάτια φλις 49 x 67 ίντσες. Καρφιτσώστε και ράψτε τα, στις δεξιές πλευρές μαζί με μια ραφή 1/2, αφήνοντας ένα άνοιγμα περίπου 18 ιντσών στη μέση μιας από τις κοντές πλευρές. Χρησιμοποιήστε το άνοιγμα για να γυρίσετε τη δεξιά πλευρά της κουβέρτας προς τα έξω.


Κάλυμμα Fleece για Ζυγισμένη Κουβέρτα


Βάλτε τη ζυγισμένη κουβέρτα μέσα στο κάλυμμα. Μπορεί να είναι κάπως δύσκολο να φτάσετε τα πάντα εκεί που θέλετε, ειδικά με το βάρος και τη δισκέτα της κουβέρτας. Δεν χρειάζεται να ράψετε το άνοιγμα καθώς το φλις ύφασμα δεν ξεφτίζει. Θα μπορούσατε να προσθέσετε μερικά στιγμιότυπα ή κάτι τέτοιο, αν το θέλατε πραγματικά.


Φτιάξτε ένα κάλυμμα για ζυγισμένη κουβέρτα


Όταν σηκώνετε την κουβέρτα, προτείνω να την σηκώσετε από τη μέση. Αυτό θα βοηθήσει να κρατηθούν τα πάντα στη θέση τους. Σίγουρα θα προσπαθήσει να μαζεψει αν σηκωθεί πολύ, αλλά πιστεύω ότι δεν θα το κουβαλάτε πολύ.


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα με κάλυμμα που πλένεται!


Είμαι έκπληκτος που κάτι τόσο απλό όπως μια κουβέρτα με ζυγισμένη DIY μπορεί να κάνει τη διαφορά βοηθώντας τους ανθρώπους να κοιμηθούν! Έχετε δοκιμάσει να χρησιμοποιήσετε μια ζυγισμένη κουβέρτα; Θα ήθελα να μάθω την εμπειρία σας με αυτό.


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα για έναν ενήλικα


Πώς να φτιάξετε μια ζυγισμένη κουβέρτα με κάλυμμα που πλένεται!


Εάν σας άρεσε αυτό το σεμινάριο, ρίξτε επίσης μια ματιά στις κουβέρτες μου από φλις χωρίς ράψιμο με πλεκτό άκρο και το φροντιστήριό μου για το πώς να φτιάξετε μια κουβέρτα γραβάτας από φλις. Θέλετε να εξαντλήσετε τα υπολείμματα fleece σας; Εδώ είναι 20 αξιολάτρευτα πράγματα για να φτιάξετε με υπολείμματα fleece.


Η Cutesy Crafts συμμετέχει στο Πρόγραμμα Συνεργατών της Amazon Services LLC, ένα διαφημιστικό πρόγραμμα θυγατρικών που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει στους ιστότοπους ένα μέσο για να κερδίζουν διαφημιστικά τέλη μέσω διαφήμισης και σύνδεσης με το amazon.com.


Post a Comment

0 Comments