Ticker

20/recent/ticker-posts

Καλύψτε παπούτσια σε ύφασμα με Mod Podge!
Μάθετε πώς να καλύπτετε παπούτσια σε ύφασμα με Mod Podge και υπολείμματα! Αυτό είναι ένα εύκολο έργο μόδας για ενήλικες και αρχάριους τεχνίτες.

Απαιτούμενα προσόντα: Αρχάριος. Βοηθάει να έχετε κάποια βασική εμπειρία με το ντεκουπάζ, καθώς πρόκειται να κολλήσετε το ύφασμα κάτω και γύρω από τις καμπύλες σε ένα ζευγάρι παπούτσια.

Καλύψτε παπούτσια σε ύφασμα με Mod Podge!Έχουμε κάνει πολλά έργα εδώ στο blog, αλλά μερικές φορές συνειδητοποιώ ότι έχουμε κάποιες «τρύπες» να το πω έτσι. Υπάρχουν τόσα πολλά έργα Mod Podge που θα μπορούσε κανείς να κάνει σε μια ζωή. . . και δεν θέλω να χάσω κανένα!

Προσθέσαμε κομφετί στα υποδήματα καθώς και φτιάξαμε παπούτσια με glitter DIY. Αλλά σε όλη μου τη μόδα, δεν έχω καλύψει ποτέ παπούτσια με ύφασμα!

Μπορείς να το πιστέψεις?

Ούτε εγώ. Πρόκειται να το διορθώσουμε σήμερα με αυτό το φανταχτερό και μοντέρνο σεμινάριο. Αν πάντα θέλατε να επαναλάβετε ένα ζευγάρι κλωτσιές, αυτό είναι για εσάς.


DIY Παπούτσια με υφασμάτινη επένδυση

Πριν ξεκινήσετε, ακολουθούν ορισμένες συχνές ερωτήσεις που ισχύουν για τα παπούτσια Mod Podge. Μπορείτε να μάθετε από τα λάθη μου! Απλώς ρίξτε μια ματιά στις ερωτήσεις και τις απαντήσεις παρακάτω ή αν κάνετε κύλιση προς τα κάτω, μπορείτε να λάβετε το σεμινάριο. Αλλά υπόσχομαι, αυτά είναι πολύτιμα.

Τι είδους ύφασμα χρειάζομαι για να καλύψω τα παπούτσια;

Θεωρώ ότι το καλύτερο ύφασμα είναι ένα μεσαίου βάρους (ή πιο ελαφρύ) βαμβάκι. Εάν το ύφασμα είναι πολύ παχύ, θα είναι δύσκολο να λυγίσει γύρω από τις καμπύλες. Εάν είναι πολύ ελαφρύ, μπορεί να καταλήξετε να μπορείτε να το δείτε (το Mod Podge μπορεί να κάνει το ύφασμα κάπως διαφανές).

Ένα μπλε παπούτσι και ένα ύφασμα που είναι πολύ ελαφρύ σημαίνει ότι πιθανότατα θα δείτε το μπλε ναυτικό μέσα από το ύφασμα. Μπορείτε να κάνετε ένα μικρό τεστ στο πίσω μέρος του παπουτσιού αν θέλετε να δείτε τι θα συμβεί.

Κόψτε ένα μικροσκοπικό τετράγωνο από το ύφασμα και Mod Πιέστε το κάτω. Δείτε αν φαίνεται ότι φαίνεται το σκούρο χρώμα. Μπορείτε να αφαιρέσετε το τετράγωνο πριν στεγνώσει

Εάν το χρώμα έδειχνε μέσα, θα θέλετε είτε 1) να καλύψετε τις κλωτσιές με ένα λευκό ή/και εύκαμπτο χρώμα για ύφασμα ή να επιλέξετε ένα πιο χοντρό ύφασμα.

Διακοσμήστε τα παπούτσια με ύφασμαΠώς προετοιμάζω τα παπούτσια μου;

Απλώς βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρά και στεγνά. Εάν τα παπούτσια σας έχουν διαφορετικό υλικό από τον καμβά ή το ύφασμα, μπορεί να διαπιστώσετε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο για να γρατσουνίσετε την επιφάνεια. Αυτό ισχύει συνήθως για υποδήματα που είναι από ψεύτικο δέρμα.

Αν το παπούτσι είναι σκουρόχρωμο και θέλω να χρησιμοποιήσω ένα ανοιχτόχρωμο ύφασμα, θα βάψω τα παπούτσια με μια λευκή υφασμάτινη βαφή για βάση. ΜΕΤΑ θα καλύψω τα παπούτσια με ύφασμα με το παρακάτω tutorial.

Ποια φόρμουλα Mod Podge πρέπει να χρησιμοποιήσω;

Υπάρχουν μερικές επιλογές εδώ. Σε έναν τέλειο κόσμο θα χρησιμοποιούσατε Fabric Mod Podge (φτιαγμένο για τη σύνδεση υφάσματος σε ύφασμα) και ένα σφραγιστικό φινιρίσματος από πάνω για να τα κάνετε εξαιρετικά ανθεκτικά.

Αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε Gloss ή Matte για τα παπούτσια σας (μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να βρουν το Fabric Mod Podge). Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιούσα σίγουρα ένα στεγανωτικό - δείτε παρακάτω. Θέλετε να τα κάνετε τόσο σκληρά σαν να είχατε χρησιμοποιήσει τη φόρμουλα Fabric.

Χρειάζεται να σφραγίσω τα παπούτσια μου;

Εξαρτάται από το πόσο σκληρός θα είσαι μαζί τους. Το Mod Podge είναι ένα sealer, αλλά αν πρόκειται να χορέψετε μέσα από λακκούβες βροχής, μπορεί να θέλετε κάτι επιπλέον (το Mod Podge δεν είναι εντελώς αδιάβροχο).

Μπορείτε να κατευθυνθείτε στο κατάστημα χειροτεχνίας για κάτι τέτοιο αυτό το Minwax ή παρόμοιο με το σφράγισμα των παπουτσιών. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλειμμα ή ένα πινέλο σε σφραγιστικό. Ένα πολυκρυλικό ή κρυστάλλινο σφραγιστικό θα κάνει τα παπούτσια ως επί το πλείστον αδιάβροχα. Θα τα έπλενα ακόμα στο χέρι.


Είστε έτοιμοι να μάθετε πώς να καλύπτετε παπούτσια με ύφασμα; Δείτε το σεμινάριο παρακάτω.

Συγκεντρώστε αυτές τις προμήθειες

  • Αθλητικά
  • Τέταρτο ή αποκόμματα υφάσματος
  • Fabric Mod Podge
  • Επίπεδη βούρτσα
  • Σουέντ κορδόνι
  • Ψαλίδια
  • Κουτί μαχαίρι
  • Σούπερ κόλλα για υφάσματα ή κοσμήματα
  • Μετροταινία
Πριν ξεκινήσετε, βεβαιωθείτε ότι το ύφασμά σας έχει πλυθεί και στεγνώσει, ώστε να αφαιρεθεί το μέγεθος. Βεβαιωθείτε επίσης ότι τα παπούτσια σας είναι καθαρά και στεγνά.

Μετρήστε και κόψτε το ύφασμα

Μετρήστε το ύφασμα ώστε να ταιριάζει στην περιοχή που θέλετε να καλύψετε, με κάποια επικάλυψη. Κόψτε την περίσσεια για να κολλήσετε ευκολότερα στα παπούτσια σας (και έτσι δεν εργάζεστε με τεράστια κομμάτια υφάσματος). Κάντε αυτό και για τα δύο παπούτσια.

Τετράγωνο ύφασμα που απλώνεται στο πάνω μέρος του παπουτσιούMod Podge Down the Fabric

Απλώστε μια μεσαία στρώση Fabric Mod Podge στην περιοχή που θέλετε να καλύψετε χρησιμοποιώντας μια επίπεδη βούρτσα. Φροντίστε να πάρετε τις μικρότερες περιοχές και να εργαστείτε λίγο γρήγορα. Το Mod Podge μπορεί να στεγνώσει γρήγορα.

Προσπαθήστε να είστε κάπως τακτοποιημένοι, καθώς το μέσο θα στεγνώσει στο παπούτσι εάν πέσει σε άλλες περιοχές – και θα μπορείτε να το δείτε. Κάνε λοιπόν μόνο το μέρος που θέλεις να καλύψεις με ύφασμα.

Το Mod Podge εφαρμόζεται στο μπροστινό μέρος ενός μαύρου παπουτσιούΚαλύψτε την περιοχή Mod Podged με το ύφασμα, φροντίζοντας να καλύπτει όλη την περιοχή. Αν δείτε ότι υπάρχουν κάποιες περιοχές όπου το ύφασμα δεν κόλλησε, προσθέστε περισσότερο μέτριο και απαλό προς τα κάτω.

Μπορείτε επίσης να σκουπίσετε κάθε μέσο που έχει συμπιεστεί στην περιοχή του ελαστικού προφυλακτήρα. Επαναλάβετε με το άλλο παπούτσι και περιμένετε να στεγνώσει.

Ύφασμα λειαίνεται στο επάνω μέρος ενός παπουτσιούΚόψτε το ύφασμα και προσθέστε το καλώδιο

Μόλις στεγνώσει, χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι και ένα κουτί μαχαίρι ή μαχαίρι χειροτεχνίας για να κόψετε το υπερβολικό ύφασμα. Να είστε προσεκτικοί και να εργαστείτε αργά. Εάν χρησιμοποιήσετε ένα ελαφρύ άγγιγμα, δεν θα τρυπήσετε το παπούτσι και απλώς θα πάρετε το ύφασμα.

Κόψτε το ύφασμα γύρω από την άκρη του παπουτσιού με μια λεπίδα ξυραφιούΤέλος, κόψε τις άκρες με σουέτ κορδόνι στο ίδιο χρώμα με το παπούτσι σου για να έχεις καθαρή άκρη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια σούπερ κόλλα φτιαγμένη μόνο για φορητές συσκευές. . . θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι καλό για ύφασμα και ότι έχει μια μικρή άκρη απλικατέρ.

Ύφασμα διακοσμημένο με σουέτ τελειώματαΑφήστε να στεγνώσει τελείως και είστε έτοιμοι!

Αυτό προσαρμόζεται εύκολα με διαφορετικά χρώματα παπουτσιών και διαφορετικά στάμπες υφασμάτων! Τι θα δημιουργούσατε;

sneakers με επένδυση από ύφασμαΈχετε καλύψει ποτέ παπούτσια με ύφασμα; Έχετε ερωτήσεις; Παρακαλώ αφήστε μου μια σημείωση στα σχόλια!

Παπούτσια Mod Podge με ύφασμαΑν σας άρεσε αυτό το έργο, θα ήθελα επίσης να δείτε αυτές τις άλλες μοναδικές ιδέες:Post a Comment

0 Comments