Ticker

20/recent/ticker-posts

Πώς να οργανώσετε σημαντικά έγγραφα στο σπίτι

Μάθετε πώς να οργανώνετε σημαντικά χαρτιά στο σπίτι!Αναρωτιέστε πώς να οργανώσετε σημαντικά χαρτιά στο σπίτι; Η ποσότητα ακαταστασίας χαρτιού σε ένα σπίτι μπορεί να είναι εκτός ελέγχου. Η κουζίνα είναι συχνά μαγνήτης για την ακαταστασία του χαρτιού. Ρίχνουμε την αλληλογραφία, τα σχολικά έγγραφα, τους λογαριασμούς, τις αποδείξεις, κ.λπ. όλα σε έναν χαοτικό σωρό στον πάγκο της κουζίνας. Καθώς ο σωρός μεγαλώνει, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να το αντιμετωπίσουμε γιατί φαίνεται τόσο συντριπτικό.


Ακούγεται γνωστό?!


Το κόλπο για να οργανώσετε αυτά τα χαρτιά είναι να μάθετε να εμποδίζετε την ακαταστασία να χτυπάει στον πάγκο. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο έφτασα να χρησιμοποιώ αυτήν την απλή μέθοδο για να οργανώνω την ακαταστασία χαρτιού.


Μάθετε πώς να οργανώνετε σημαντικά χαρτιά στο σπίτι χωρίς την ακαταστασία


Πώς να οργανώσετε σημαντικά έγγραφα στο σπίτι


Τακτοποιήστε τα χαρτιά


Εάν ξεκινάτε με στοίβες χαρτιών που δεν είναι ταξινομημένες, πρέπει να προχωρήσετε και να τις ταξινομήσετε. Ταξινομήστε τα σε κατηγορίες όπως νοικοκυριό, σχολείο, κατοικίδια, λογαριασμοί κ.λπ. Καταστρέψτε τυχόν παρωχημένα ή μη απαραίτητα έγγραφα που περιέχουν προσωπικές πληροφορίες. Άλλα χαρτιά μπορούν να ταξινομηθούν.


Προσδιορίστε πού θα αποθηκεύσετε τα χαρτιά


Θα χρειαστεί να έχετε σπίτια για τα ακόλουθα έγγραφα:  • Λογαριασμοί- Μπορείτε να ακολουθήσετε τη διαδρομή χωρίς χαρτί ή μπορείτε να έχετε ένα ντουλάπι αρχείων που περιέχει τους λογαριασμούς που πρέπει να κρατήσετε.

  • Σημαντικά έγγραφα: Άδεια γάμου, πιστοποιητικά γέννησης, κάρτες κοινωνικής ασφάλισης κ.λπ. Φυλάξτε τα σε ασφαλές μέρος, κατά προτίμηση πυρίμαχο κουτί.

  • Φορολογικές πληροφορίες- Κρατήστε τα για τα τελευταία 3 χρόνια. Αυτό μπορεί να βρίσκεται στο ντουλάπι αρχείων λογαριασμών ή σε ξεχωριστό.

  • Σχολικά Έγγραφα - Μου αρέσει να βάζω ειδικά σχολικά χαρτιά που κρατάμε σε βιβλιοδεσία σχολικής μνήμης για τα παιδιά.

  • ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ- Αποθηκεύστε τα σε ένα αρχείο. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει σε τι προορίζεται η απόδειξη.

  • εγχειρίδια- Πολλά εγχειρίδια είναι πλέον online. Σκεφτείτε να ανακυκλώσετε αυτά που δεν χρειάζεστε. Κρατήστε τα άλλα σε ένα συνδετικό 3 δακτυλίων για εύκολη πρόσβαση.


Ρυθμίστε ένα φυσικό φάκελο εισερχομένων στο σπίτι σας


Αυτή είναι η ημερήσια ζώνη πτώσης για χαρτιά στο σπίτι σας. Αυτό πρέπει να είναι σε περιοχή με μεγάλη κίνηση, όπως η κουζίνα. Έχοντας αυτά τα εισερχόμενα θα αποτραπούν οι σωροί χαρτιών.


Προτού τοποθετήσετε χαρτιά στα εισερχόμενα, βεβαιωθείτε ότι έχετε φιλτράρει τυχόν ανεπιθύμητη αλληλογραφία ή επείγοντα έγγραφα. Έχετε μια συγκεκριμένη ώρα που περνάτε από αυτά τα εισερχόμενα. Προσωπικά περνάω από το δικό μας κάθε Σάββατο. Χρησιμοποιώ ένα κέντρο εντολών οικογένειας τοίχου και διατηρώ έναν φάκελο που γράφει εισερχόμενα και έναν που αναφέρει λογαριασμούς.Διατηρήστε τα πράγματα ενημερωμένα.


Κάθε τρεις έως έξι μήνες, κάντε έναν έλεγχο των αρχείων σας. Αρχειοθετήστε ή τεμαχίστε έγγραφα που δεν χρειάζονται πλέον. Οι φορολογικές δηλώσεις και τα έγγραφα που αφορούν οικιακές επισκευές θα πρέπει να φυλάσσονται για τουλάχιστον τρία χρόνια.


Πήγαινε χωρίς χαρτί


Πολλοί λογαριασμοί μπορούν να κρατηθούν ηλεκτρονικά. Σκεφτείτε να μεταβείτε σε αυτό και να ελέγξετε άλλους τρόπους μπορείτε να πάτε χωρίς χαρτί Διαδρομή. The Paperless Made Simple Το μάθημα θα σας καθοδηγήσει στο πώς να οργανώνετε τα πράγματα ψηφιακά. Αυτή η μέθοδος είναι εξαιρετική και θα εξαλείψει εντελώς κάθε ακαταστασία χαρτιού.


Πώς λειτουργεί αυτό το σύστημα;


Θα χρειαστεί εξάσκηση, αλλά ξεκινήστε τη συνήθεια να βάζετε τα χαρτιά που έρχονται στο σπίτι είτε στα εισερχόμενα είτε στον κάδο ανακύκλωσης. Εάν πρόκειται για ένα χαρτί που πρέπει να συζητηθεί αμέσως (ένα έντυπο που πρέπει να υπογραφεί για το σχολείο), υπογράψτε το και δώστε το πίσω στο παιδί σας.


Τη στιγμή που θα φέρετε το ταχυδρομείο, ανοίξτε το και αναλάβετε δράση. Ανακύκλωση, σκουπίδια, αρχείο. Αυτό θα βοηθήσει στην εξάλειψη της ακαταστασίας.


Όπως μπορείτε να δείτε, στήνοντας ένα απλό σύστημα, μπορείτε να εξαλείψετε την ακαταστασία του χαρτιού στο σπίτι σας!


Τι γίνεται με εσάς; Υπάρχουν συμβουλές για το πώς να οργανώσετε την ακαταστασία χαρτιού;


Οργανώστε τα σημαντικά χαρτιά σας με απλά συστήματα

Post a Comment

0 Comments