Ticker

20/recent/ticker-posts

Φτιάξτε κοσμήματα από ρητίνη χρησιμοποιώντας όμορφα πατημένα λουλούδια
Μάθετε πώς να φτιάχνετε κοσμήματα από ρητίνη χρησιμοποιώντας ένα κιτ καθώς και αποξηραμένα, πατημένα λουλούδια! Μπορείτε να κάνετε τα πιο όμορφα δώρα με αυτό το σεμινάριο DIY.

Απαιτούμενες δεξιότητες: Προχωρημένος αρχάριος. Συνιστώ να έχετε κάποια εμπειρία με τη ρητίνη εάν πρόκειται να παίξετε με τα χρώματα ή να αναμίξετε. Δοκιμάστε τουλάχιστον ένα δείγμα έργου ή κομμάτι πριν επιχειρήσετε ένα τελευταίο κομμάτι.

DIY κοσμήματα από ρητίνη με πατημένα λουλούδια
Γνωρίζετε ότι υπάρχουν πέντε φορές περισσότερες αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για "χειροτεχνία αποξηραμένων λουλουδιών«Φέτος από ότι πριν από πέντε χρόνια; Φυσικά και όχι. . . αλλά το έψαξα και είναι αλήθεια.

Ο λόγος, από ό,τι με αφορά, είναι γιατί τα αποξηραμένα άνθη είναι διαχρονικά. Και ξέρετε τι άλλο είναι διαχρονικό; Κοσμήματα. Και όταν τα συνδυάζεις και τα δύο; Μπορείτε να φτιάξετε μερικά όμορφα (και διαχρονικά!) κοσμήματα από ρητίνη.

Και αυτό θα σας δείξω σήμερα!

Στο τέλος θα φτιάξετε κολιέ, σκουλαρίκια, βραχιόλια, δαχτυλίδια, ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΛΛΙΩΝ, μενταγιόν και πολλά άλλα με εποξειδική ρητίνη. Οι άνθρωποι αγαπούν αυτό το είδος κοσμήματος επειδή είναι όμορφο, ελαφρύ και εξαιρετικό για πώληση ή δώρο. Προσθέστε τα λουλούδια και θα έχετε μερικά κλασικά κομμάτια που θα φοράτε πάντα.


Κατασκευή κοσμημάτων από εποξική ρητίνη

Εάν είστε κανονικός τεχνίτης, νομίζω ότι θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ απλό να χρησιμοποιήσετε ρητίνη για να φτιάξετε κοσμήματα – πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεστε. Πριν ξεκινήσουμε το έργο, θέλω να μιλήσω λίγο για τη διαδικασία και να αναφερθώ σε μερικές συχνές ερωτήσεις. Ελπίζω αυτά να σας βοηθήσουν ώστε το έργο σας να είναι υπέροχο την πρώτη φορά!

Είναι η ρητίνη καλό υλικό για κοσμήματα;

Ναι, είναι εξαιρετικό υλικό για κοσμήματα γιατί στεγνώνει πεντακάθαρα και είναι πολύ ανθεκτικό. Επίσης η ρητίνη είναι εύκολη στη χρήση σε σύγκριση με κάποια άλλα υλικά που θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε (όπως η κατεργασία μετάλλων, για παράδειγμα).

Φτιάξτε κολιέ από ρητίνη με αποξηραμένα λουλούδια
Είναι ακριβά η κατασκευή κοσμημάτων από ρητίνη;

Στον κόσμο της χειροτεχνίας, ναι, η ρητίνη είναι πιο ακριβή από άλλες προμήθειες. Θα χρειαστεί επίσης να αγοράσετε καλούπια χύτευσης ή στεφάνια, καθώς και τους δακτυλίους και την αλυσίδα.

Μια 8 ουγκιές. Το κιτ εποξειδικής ρητίνης δύο μερών κοστίζει συνήθως περίπου 20 $, αλλά συνήθως μπορείτε να φτιάξετε περίπου τέσσερα έως οκτώ κοσμήματα με ένα κιτ. Μερικές φορές περισσότερο! Αξίζει τον κόπο αν σκοπεύετε να φτιάξετε πολλά κομμάτια (για να πουλήσετε ή να χαρίσετε) ή να κάνετε με μια ομάδα και να μοιράσετε το κόστος.

Σπάνε εύκολα τα κοσμήματα από ρητίνη;

Όχι, είναι πολύ ανθεκτικό. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να σπάσει καθόλου. Θα θέλετε να είστε προσεκτικοί όπως θα κάνατε με κάθε ωραίο κόσμημα. . . ειδικά με μικρότερες άκρες ή λεπτομέρειες.

Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι το ξύσιμο - η ρητίνη μπορεί να χαράξει (αλλά όχι εύκολα). Εάν συμβαίνει και δεν είναι πολύ βαθιά, δοκιμάστε να το τρίψετε με υγρό τρίψιμο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυαλόχαρτο 400 και μετά 600, 800, 1000 και 1500 . . . μέχρι να γίνει ομαλή.

Ίσως χρειαστεί να κάνετε αίτηση στιλβωτική ένωση αν δεν είναι κρυστάλλινο. Που δεν είναι φθηνό! Μπορεί να θέλετε να έχετε κάποιο σύνθετο σε ετοιμότητα εάν πουλάτε τα κομμάτια σας. Αλλά διαφορετικά, προσπαθήστε να αποφύγετε το ξύσιμο εάν είναι δυνατόν.

Είναι τοξικά τα κοσμήματα από ρητίνη;

Σε υγρή μορφή τα συστατικά της ρητίνης μπορεί να είναι τοξικά, επειδή μερικοί άνθρωποι είναι ευαίσθητοι στους αναθυμιάσεις. Γι' αυτό έχω τον εξοπλισμό ασφαλείας που αναγράφεται στις προμήθειες. Τούτου λεχθέντος, όταν το κόσμημα φτιάχνεται και σκληρύνει πλήρως, είναι ασφαλής και όχι τοξικό.

Τι είδους ρητίνη χρησιμοποιείτε για την κατασκευή κοσμημάτων;

Θα θελήσετε να χρησιμοποιήσετε διαυγή εποξειδική ρητίνη. Το Plaid Crafts έχει Mod Podge Resin και το βρίσκω πολύ εύκολο στη χρήση. Έχει ανώτερη ποιότητα αντοχής στο φως και στεγνώνει σε ένα σκληρό, καθαρό γυαλιστερό φινίρισμα που δεν έχουν τα κορυφαία προϊόντα. Το MP Resin είναι επίσης ασφαλές για τρόφιμα με πιστοποίηση FDA, έχει χαμηλές πτητικές οργανικές ενώσεις και κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Αλλά εξαρτάται από εσάς! Τα καταστήματα χειροτεχνίας έχουν αρκετές μάρκες, οπότε φροντίστε να διαβάσετε τη συσκευασία για να μάθετε τι είναι καλύτερο για τις ανάγκες σας. Δεν μου αρέσει να το αγοράζω μέσω Διαδικτύου αν δεν είναι κατασκευασμένο στις ΗΠΑ, προσωπικά.


Είστε έτοιμοι να βουτήξετε στο έργο; Θα σας δείξω πώς να φτιάξετε ένα μενταγιόν από αποξηραμένη ρητίνη λουλουδιών και θα χρησιμοποιήσετε αυτήν τη μέθοδο και για άλλα κομμάτια. Ορίστε!

Συγκεντρώστε αυτές τις προμήθειες

Θα φτιάξετε αυτό το μενταγιόν από ρητίνη με τέσσερα απλά βήματα. Χρειάζεται λίγος χρόνος για το στέγνωμα και τη σκλήρυνση, οπότε αφήστε τον εαυτό σας να ολοκληρώσει μια περίοδο 24 ωρών. Υπάρχει ένα βίντεο στην ανάρτηση που σας δείχνει πώς να το κάνετε επίσης!

Ανακατεύουμε τη Ρητίνη

Ανακατέψτε τη διαυγή ρητίνη χύτευσης σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως είναι μια αναλογία 1:1 ρητίνης προς σκληρυντικό. Θα χρησιμοποιήσετε ξυλάκια χειροτεχνίας για να είστε σίγουροι και ξύστε τα πλαϊνά και ανακατέψτε καλά.

Ρίξτε σε φορμάκια

Γεμίστε τη(τα) φόρμα(α) για κρεμαστό κόσμημα της επιλογής σας με τη ρητίνη, περίπου μέχρι τη μέση της πλευράς. Αφήστε το να καθίσει για μία ώρα και χρησιμοποιήστε τον φακό ή τον αναπτήρα σας για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες. Συμβουλή: μπορείτε επίσης να εκπνεύσετε ελαφρά στην επιφάνεια για να αφαιρέσετε και τις φυσαλίδες.

Προσθέστε τα λουλούδια και περισσότερη ρητίνη

Πιέστε τα λουλούδια της επιλογής σας μέσα στη ρητίνη. Μπορεί να σας βοηθήσει να χρησιμοποιήσετε τσιμπιδάκια, καθώς τα λουλούδια είναι ευαίσθητα και θέλετε να τα τοποθετήσετε προσεκτικά.

Ρίξτε την υπόλοιπη ρητίνη πάνω από το λουλούδι και γεμίστε τη φόρμα. Αφαιρέστε τυχόν φυσαλίδες. Περιμένετε πέντε λεπτά και ελέγξτε ξανά για φυσαλίδες (και αφαιρέστε!). Αφήστε το κομμάτι σας να στεγνώσει για 24 ώρες και μετά αφαιρέστε το από τη φόρμα.

Προσθέστε τα ευρήματα

Χρησιμοποιήστε την πένσα των κοσμημάτων σας για να προσθέσετε το δαχτυλίδι άλματος και την αλυσίδα κολιέ στο μενταγιόν του κολιέ σας. Το έργο σας έχει ολοκληρωθεί.

Ρητίνη κοσμήματα φτιαγμένα με αποξηραμένα λουλούδια
Αποκτήστε την εκτυπώσιμη κάρτα με οδηγίες παρακάτω!


Χρόνος προετοιμασίας
15 λεπτάΕνεργός χρόνος
1 ώρα 30 λεπτάΏρα στεγνώματος
1 μέραΣυνολικός χρόνος
1 μέρα 1 ώρα 45 λεπτάΔυσκολία
ΑνεταΕκτιμώμενο κόστος
$5

Υλικά


 • Εποξική ρητίνη • Αποξηραμένα άνθη • κύπελλα • Μπαστούνια χειροτεχνίας • Μεγάλο δαχτυλίδι άλματος • Αλυσίδα κολιέ
Εργαλεία


 • Κρεμαστά καλούπια • Αναπνευστήρας • Γάντια • Δάδα • Πένσα κοσμήματος

Οδηγίες


 1. Ανακατεύουμε διαυγή ρητίνη σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και ρίχνουμε μια λεπτή στρώση στο καλούπι. Αφήστε το να καθίσει για μια ώρα. Χρησιμοποιήστε φακό για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες.
 2. Πιέστε τα λουλούδια στη ρητίνη. Ρίξτε το υπόλοιπο πάνω στο λουλούδι και γεμίστε τη φόρμα. Χρησιμοποιήστε φακό για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες. Αφήστε 24 ώρες να στεγνώσει.
 3. Προσθέστε το δαχτυλίδι άλματος και την αλυσίδα κολιέ στο μενταγιόν χρησιμοποιώντας την πένσα κοσμήματος.
Κάνατε αυτό το έργο;


Αφήστε μια βαθμολογία ή μοιραστείτε μια φωτογραφία στο Pinterest!


Αν σας άρεσε αυτό το έργο κατασκευής κοσμημάτων, ελπίζω να σας αρέσουν και αυτές οι άλλες αναρτήσεις:Post a Comment

0 Comments