Ticker

20/recent/ticker-posts

Πώς να επιστρέψετε στη δουλειά


Για περισσότερα από δύο χρόνια, επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο έχουν δει την καριέρα τους να σταματά με απροσδόκητους τρόπους. Σήμερα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα σχεδόν 41 εκατομμύρια άνθρωποι να μην μπορούν να εργαστούν λόγω λόγους που σχετίζονται με την πανδημία. Αυτό περιλαμβάνει κλείσιμο επιχειρήσεων, περικοπές και παραιτήσεις. Μεταξύ των εργαζομένων γονέων, αυτό οδήγησε σε πτώση 3% σε αυτούς που απασχολούνται σήμερα. Ευτυχώς, όμως, από το 2022, η αίσθηση της ομαλότητας έχει αρχίσει να επανέρχεται και πολλοί επαγγελματίες μπορούν επιτέλους να επιστρέψουν στην εργασία τους. Τούτου λεχθέντος, η επιστροφή στην καριέρα σας μετά από όλα δεν είναι τόσο απλή όσο μπορεί να φαίνεται. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επιστρέψετε στη δουλειά μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα.

πώς να επιστρέψετε στη δουλειά
5 Συμβουλές για να σηκώσετε την καριέρα σας στο νέο κανονικό

Το γεγονός είναι ότι το σημερινό επαγγελματικό τοπίο εξακολουθεί να παρουσιάζει διαφορές που είναι συντριπτικές για πολλούς. Η φροντίδα των παιδιών μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα και η εργασία από το σπίτι μπορεί να είναι μια επιλογή που θέλετε να ακολουθήσετε. Οι γυναίκες που επιστρέφουν στη δουλειά μετά από παραμονή μαμάς στο σπίτι γνωρίζουν καλά τις προκλήσεις της επιστροφής στο εργατικό δυναμικό. Με την πανδημία, έχει γίνει λίγο πιο πιθανό οι εργοδότες να καταλάβουν ένα διάλειμμα στην ιστορία της απασχόλησης. Ωστόσο, είναι πάντα δύσκολο να βάλεις τον εαυτό σου πίσω εκεί έξω. Για να επαναφέρετε την καριέρα σας χωρίς να υπερφορτώνετε τον εαυτό σας, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου.

Χρησιμοποιήστε τους στόχους της ζωής σας ως οδηγό

Για να καθοδηγήσετε καλύτερα την τελευταία επαγγελματική σας επιδρομή, σας βοηθά να χρησιμοποιείτε τους στόχους της ζωής σας ως οδηγό. Για παράδειγμα, εάν ο στόχος της ζωής σας είναι να περάσετε περισσότερο χρόνο με τα παιδιά, τότε βρείτε ένα γραφείο που να έχει ευέλικτη εγκατάσταση. Ωστόσο, εάν δεν έχετε ακόμη διαμορφώσει τέτοιους στόχους, ορισμένες συμβουλές για τον καθορισμό στόχων ζωής περιλαμβάνουν τον προσδιορισμό των ονείρων σας και την αξιολόγηση του πόσο ισορροπημένη είναι η ζωή σας. Εάν χρειαστεί, μπορείτε ακόμη και να εξασκήσετε ασκήσεις στόχου ζωής, όπως η χρήση ενός τροχού ζωής. Αυτά θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι μακριά από τις προσδοκίες της κοινωνίας. Με αυτά, έχετε καλύτερη πυξίδα. Με αυτόν τον τρόπο οι επαγγελματικές σας αποφάσεις θα είναι πιο ευθυγραμμισμένες με τη μεγαλύτερη εικόνα που προσπαθείτε να επιτύχετε.

Δημιουργία λίστας εργασιών

Τώρα που έχετε δώσει λίγο σε αυτό που θέλετε από τη νέα σας δουλειά, κάντε μια λίστα με τις δουλειές που θέλετε να εξερευνήσετε. Μπορεί να θέλετε να ξεκινήσετε με τον παλιό σας εργοδότη και παρόμοιες δουλειές και εταιρείες. Ή θέλετε να προσπαθήσετε να βρείτε μια διαφορετική δουλειά εντελώς. Ίσως μια νέα υψηλά αμειβόμενη εργασία με χαμηλό άγχος που μπορεί να ταιριάζει καλύτερα. Καταγράψτε τις πιθανές κατηγορίες επιλογών εργασίας. Στη συνέχεια, κάντε λίγη έρευνα για να προσφέρετε στον εαυτό σας κάποιες πραγματικές θέσεις εργασίας σε αυτές τις περιοχές για να επιδιώξετε.

Να είστε έτοιμοι για κάποια απόρριψη

Δυστυχώς, η απόρριψη είναι ένα φυσιολογικό μέρος της επαγγελματικής ζωής οποιουδήποτε. Τούτου λεχθέντος, η απόρριψη μπορεί να είναι ακόμα μια βαθιά αποκαρδιωτική εμπειρία. Κατά συνέπεια, για να μην σας βαλτώνουν αυτά τα αναπόφευκτα γεγονότα, είναι σημαντικό να είστε ρεαλιστές και να μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε την απόρριψη αναζήτησης εργασίας με θετικό τρόπο.

Αυτό σημαίνει ότι αντί να επιμένετε ή να απορρίψετε την απόρριψή σας, την εκλαμβάνετε ως ευκαιρία μάθησης. Θεωρώντας την απόρριψή σας ως μια ευκαιρία να αναθεωρήσετε τις προηγούμενες επιδόσεις σας, μπορείτε να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για το τι λειτουργεί και τι όχι στην καριέρα σας. Με τον καιρό, αυτό θα σας επιτρέψει να παντρέψετε τον αυθεντικό σας εαυτό με τις ανάγκες που έχει ένας υποψήφιος εργοδότης. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο δεδομένου ότι ένας αυξανόμενος αριθμός εργοδοτών σήμερα συνειδητοποιεί περισσότερο την καλλιέργεια μιας καλής εταιρικής κουλτούρας. Μαθαίνοντας να χρησιμοποιείτε την απόρριψη ως ευκαιρία ανάπτυξης, ενδυναμώνετε μόνο τον εαυτό σας να γίνει πιο σφαιρικός επαγγελματίας.

πώς να συνεχίσεις την καριέρα σου
Δώστε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία

Επί του παρόντος, οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ψυχική υγεία είναι το κλειδί για μια υγιή, ευτυχισμένη και βιώσιμη εργασία. Ως εκ τούτου, φροντίστε να δώσετε προτεραιότητα στην ψυχική σας υγεία καθώς επιλέγετε την καριέρα σας. Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάλετε την ψυχική υγεία στο πίσω μέρος με την ελπίδα να ξαναρχίσετε απλώς την παλιά επαγγελματική σας ζωή. Ωστόσο, η καλή ψυχική υγεία είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη διατήρηση μιας καριέρας που δεν χρειάζεται να κάνετε προσωπικούς συμβιβασμούς. Σύμφωνα με τις συμβουλές των ψυχολόγων, η ο καλύτερος τρόπος για να παντρέψετε την ψυχική σας υγεία με την επαγγελματική σας ζωή είναι να επιτρέψετε στον εγκέφαλό σας να επεξεργαστεί. Αυτό σημαίνει ότι αναγνωρίζετε οποιοδήποτε άγχος, δίνετε προσοχή στην αβεβαιότητα και κάνετε προσαρμογές για την αντιμετώπιση αυτών των ανησυχιών. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να βρείτε το κλείσιμο και την ισορροπία που σας επιτρέπει να συνεχίσετε την εργασία χωρίς να αγνοείτε τη δική σας ευημερία.

Μάθετε για τα οφέλη σας

Σήμερα, οι εταιρείες γνωρίζουν ότι βρισκόμαστε στην πρώτη ηλικία των εργαζομένων. Τούτου λεχθέντος, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις τρέχουσες τάσεις απασχόλησης υπέρ σας. Πιο συγκεκριμένα, αυτό περιλαμβάνει προνόμια και προνόμια νέων εργαζομένων που προσφέρουν τώρα (δικαίως!) οι εργοδότες. Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, υφιστάμενες παροχές σε εργαζόμενους περιλαμβάνουν υψηλότερες αποδοχές, ευέλικτες εργάσιμες ημέρες, πρωτοβουλίες ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και διασκεδαστικές εκδηλώσεις. Μέσω αυτών των παροχών, οι εργοδότες ελπίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι και αφοσιωμένοι. Ωστόσο, αν και αυτό μπορεί να φαίνεται πολλά υποσχόμενο, δεν προσφέρει κάθε κλάδος ή ρόλος τα ίδια οφέλη.

Επομένως, είναι σημαντικό να αναθεωρήσετε όλα τα πιθανά οφέλη που μπορείτε να απολαύσετε καθώς συνεχίζετε την καριέρα σας. Μέσω αυτού, μπορείτε να αισθάνεστε μεγαλύτερη δύναμη γνωρίζοντας τι είναι μέσα στα δικαιώματά σας και μπορείτε να βελτιστοποιήσετε καλύτερα αυτά τα προνόμια, καθώς μπορείτε να συγκρίνετε και να κάνετε αντίθεση. Αν παίξετε σωστά τα χαρτιά σας, ίσως μπορέσετε να συνεχίσετε την καριέρα σας με νέα προνόμια που την κάνουν πιο ευχάριστη από ποτέ.

συμπέρασμα

Η επιστροφή στη δουλειά με πλήρες ωράριο μετά από ένα διάλειμμα σταδιοδρομίας είναι πάντα μια πρόκληση, αλλά θα μπείτε στην αλλαγή των πραγμάτων! Μπορεί ακόμη και να έχετε αποκτήσει κάποιες νέες δεξιότητες που μπορείτε να φέρετε στη νέα σας καριέρα. Αν και το New Normal μπορεί να φαίνεται τρομακτικό για όσους έχουν σταματήσει την καριέρα τους, μπορεί να είναι μια πολλά υποσχόμενη στιγμή για όσους ξέρουν πώς να το προσεγγίσουν σωστά. Με τη σωστή νοοτροπία και έρευνα, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι το επαγγελματικό σας μέλλον θα είναι το πιο λαμπρό για εσάς και τους αγαπημένους σας.

Σας λείπει η εταιρική Αμερική και το να έχετε πού να πάτε στη δουλειά; Ή σας αρέσουν οι ευκαιρίες εργασίας που επιτρέπουν την εξ αποστάσεως εργασία;

Σχετικές αναρτήσεις:

Οικογένεια εναντίον Καριέρας: Εύρεση ισορροπίας

Οι καλύτερες συμβουλές παραγωγικότητας για τις μητέρες που δουλεύουν στο σπίτι


Post a Comment

0 Comments