Ticker

20/recent/ticker-posts

Τα πολλά οφέλη της φύτευσης λουλουδιών


Η απλή πράξη φύτευσης, περιποίησης και καλλιέργειας λουλουδιών μπορεί να έχει μικρά και σημαντικά οφέλη για κάθε οικογένεια. Με λίγο χώμα, σπόρους, και επιμονή μπορείτε να αποκτήσετε τα εκπαιδευτικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά και υγειονομικά οφέλη της φύτευσης λουλουδιών. Μου άρεσε να βοηθάω τη γιαγιά μου στον κήπο και έχω ακόμα πολλές όμορφες αναμνήσεις από την κηπουρική και να παίζω μόνη μου στον κήπο. Από τα οφέλη των λουλουδιών στο περιβάλλον μέχρι τα οφέλη της εκμάθησης της καλλιέργειας, η κηπουρική των λουλουδιών είναι πολύ ικανοποιητική.

5 υπέροχα οφέλη από τη φύτευση λουλουδιών στο σπίτι

οφέλη από τη φύτευση λουλουδιών
1. Οφέλη των λουλουδιών στο περιβάλλον

Ίσως αναρωτιέστε, «Πώς βοηθούν τα λουλούδια το περιβάλλον;» Λοιπόν, η φύτευση λουλουδιών δεν θα σταματήσει τον ρυθμό με τον οποίο επιδεινώνεται το περιβάλλον μας, αλλά θα έχει θετικό αντίκτυπο. Σήμερα τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα είναι σε υψηλό όλων των εποχών. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι είναι δεσμευμένοι με τα βενζινοκίνητά τους οχήματα από ανάγκη. Φυτεύοντας λουλούδια, οι άνθρωποι μπορούν να μειώσουν το αποτύπωμα των ποδιών άνθρακα παρέχοντας στο περιβάλλον περισσότερα φυτά που μπορούν να καταναλώσουν περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα. Μέσω της διαδικασίας της φωτοσύνθεσης η παροχή οξυγόνου στη συνέχεια αναπληρώνεται λίγο. Επιπλέον, τα ανθοφόρα φυτά μπορούν να βοηθήσουν στο φιλτράρισμα των τοξινών από τον αέρα και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα που αναπνέουμε.

Ο περιβαλλοντικός σχεδιασμός της Μητέρας Φύσης βασίζεται σε αρκετά λουλούδια που βοηθούν στον πολλαπλασιασμό του είδους. Ο αριθμός των φυτών και των διαφορετικών λουλουδιών παίζει σημαντικό ρόλο στη δημιουργία των ιδανικών συνθηκών για να ανθίσουν όλα τα στοιχεία της φύσης, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών επικονιαστών.

Η σημασία των λουλουδιών για το φυσικό περιβάλλον έγκειται επίσης στην αλληλεπίδρασή τους με το έδαφος. Τα ανθοφόρα φυτά συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους, στην εξοικονόμηση νερού και στην ελαχιστοποίηση της διάβρωσης. Τα εγγενή λουλούδια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη βελτίωση των χώρων πρασίνου.

Τα πουλιά και το μέλισσες σίγουρα θα δει τα οφέλη των λουλουδιών στο περιβάλλον. Τα λουλούδια είναι μια εξαιρετική πηγή θρεπτικών συστατικών για τις μέλισσες και τα κολίβρια. Τα λουλούδια πηγαίνουν στους σπόρους και τα πουλιά μερικές φορές μπορούν να φάνε αυτά τα μούρα. Ένα από τα οφέλη των ανθοφόρων φυτών είναι η ενθάρρυνση ενός πιο ποικιλόμορφου οικοσυστήματος.

οφέλη των λουλουδιών στο περιβάλλον
2. Εκπαιδευτικά οφέλη από τη φύτευση λουλουδιών

Είτε η ρουτίνα κηπουρικής των λουλουδιών σας είναι ατομική είτε ομαδική δραστηριότητα, υπάρχουν εκπαιδευτικά οφέλη από τη φύτευση λουλουδιών.

Solo: Η κηπουρική ως σόλο δραστηριότητα απαιτεί πολλή έρευνα και λίγη τυφλή πτήση. Το Διαδίκτυο - μια από τις κύριες πηγές δευτερογενούς γνώσης - μπορεί να διδάξει μόνο τόσα πολλά. Παρά αυτή την ανεπάρκεια, οι άνθρωποι που είναι μόνοι κηπουροί μπορούν να ασχοληθούν με την επίλυση προβλημάτων της πραγματικής ζωής σε όλη τη διαδικασία κηπουρικής.

Ομάδα: Όταν κάνετε κηπουρική με παιδιά, η γνώση μπορεί να μοιραστεί και τα μαθήματα μπορούν να περάσουν από τη μια γενιά στην άλλη. Τα παλιά καπέλα στην κηπουρική μπορούν να αποκτήσουν νέες γνώσεις παρατηρώντας τους νέους και τους άπειρους στην εργασία. Οι νεοφερμένοι μπορούν να παρέχουν ανοιχτά μυαλά που είναι ικανά να μάθουν γνώσεις από πολλούς δασκάλους (διαδίκτυο, μεγαλύτεροι κηπουροί και οι δικές του εμπειρίες).

φύτευση λουλουδιών οφέλη- birds of paradise / Family Focus Blog
Όχι μόνο τα Birds of Paradise είναι όμορφα λουλούδια, αλλά τα μεγάλα φύλλα είναι καλά για την κυκλοφορία του αέρα και τον καθαρισμό.
3. Οφέλη για την υγεία από την καλλιέργεια λουλουδιών

Τα λουλούδια κηπουρικής παρέχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία παρέχοντας ευκαιρίες για την ενίσχυση του σώματος.

Λόγω της καθιστικής φύσης πολλών εργασιών και χόμπι, η ποσότητα σωματικής δραστηριότητας που κάνουν οι άνθρωποι την εβδομάδα είναι πολύ χαμηλότερη από την ποσότητα που συνιστά το Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων. Οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται τουλάχιστον 2 ώρες και 30 λεπτά την εβδομάδα. Τα παιδιά πρέπει να έχουν σωματική δραστηριότητα τουλάχιστον 1 ώρα την ημέρα. Η φύτευση, το ξεβοτάνισμα και το πότισμα των φυτών απαιτούν κάποιο βαθμό καθημερινής σωματικής δραστηριότητας. Η τήρηση ενός εβδομαδιαίου προγράμματος προπόνησης παρατείνει τη ζωή καταπολεμώντας τις ασθένειες και ενισχύοντας τους μύες και τα οστά. Η κηπουρική θα επιτρέψει στους ανθρώπους να επιτύχουν το μεγαλύτερο μέρος της εβδομαδιαίας ποσότητας σωματικής τους δραστηριότητας.

Μια άλλη παρενέργεια του σημερινού καθιστικού τρόπου ζωής είναι το αφύσικα χλωμό δέρμα και η ανησυχητικά χαμηλή ποσότητα βιταμίνης D στο σώμα. Η βιταμίνη D εισέρχεται στο σώμα όταν η υπεριώδης ακτινοβολία αγγίζει το δέρμα. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τα παιδιά και τους ενήλικες για την απορρόφηση του ασβεστίου. Χωρίς βιταμίνη D όλο αυτό το γάλα που πιέζετε τον εαυτό σας και τα παιδιά σας να πιουν είναι άχρηστο. Χωρίς τη βιταμίνη D που παράγεται όταν ασχολείστε με εξωτερικές δραστηριότητες όπως η κηπουρική, η οικογένειά σας θα έχει αδύναμα οστά και δόντια και ανησυχητικά υψηλούς λογαριασμούς οδοντιάτρων και γιατρών.

Μπορείτε επίσης να απολαύσετε το θεραπευτικό αποτέλεσμα των τονωτικών φυσικών αρωμάτων και των πολύχρωμων σχημάτων.

4. Κοινωνικά Οφέλη της Ανθοκηπουρικής

Η καλλιέργεια ενός κήπου με λουλούδια ως ομαδικό έργο ενθαρρύνει τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και διευκολύνει τις στενές συνδέσεις. Η συνεργασία για να φτιάξετε ένα καλύτερο μέρος είναι ένας φυσικός τρόπος για να αποκτήσετε δραστηριότητα και να συνομιλήσετε ταυτόχρονα.

Όταν η κηπουρική ασχολείται ως ομαδική δραστηριότητα με άλλα μέλη της οικογένειας ή φίλους, οι κηπουροί θα δουν μια βελτίωση στην κοινωνική πτυχή της ζωής τους. Σε μια εποχή όπου οι οικογενειακές δραστηριότητες περιλαμβάνουν το να κάθεσαι χωρίς σκέψη μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης ή των βιντεοπαιχνιδιών, η κηπουρική είναι μια διασκεδαστική και εκπαιδευτική ομαδική δραστηριότητα. Καθώς η εποχή περνά και τα φυτά αρχίζουν να ανθίζουν, μπορεί επίσης να παρατηρήσετε μια σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών. Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της κηπουρικής δεν αποσυνδέεστε μεταξύ σας, αλλά εργάζεστε μαζί για να πετύχετε έναν κοινό στόχο.

5. Ομορφιά Και Χαρά

Αυτό μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά τα φρέσκα λουλούδια είναι όμορφα και μπορούν να φέρουν χαρά σε εσάς και σε όλους όσους τα βλέπουν. Η φύτευση λουλουδιών θα κάνει την αυλή σας όμορφη για να την απολαύσει όλη η γειτονιά. Μπορείτε επίσης να κόψετε τα λουλούδια και να φτιάξετε μπουκέτα για τους ξεχωριστούς ανθρώπους που αγαπάτε. Από ειδικές περιστάσεις έως μια απλή έκπληξη, μια σύνθεση με λουλούδια είναι βέβαιο ότι θα φέρει θετικά συναισθήματα και ακόμη θα βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων άγχους για τον αποδέκτη και τον δωρητή. Τα φρέσκα λουλούδια είναι ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξετε τη μέρα κάποιου!

Αν δεν πείθεστε μόνο με ανέκδοτα, ψάξτε στο Πανεπιστήμιο Rutgers έδειξε ότι οι συμμετέχοντες στη μελέτη βρήκαν ότι τα λουλούδια μπορεί να είναι ισχυροί ανυψωτές της διάθεσης. Σε αρκετές διπλές-τυφλές μελέτες, όλοι οι αποδέκτες ανταποκρίθηκαν στις συνθέσεις λουλουδιών με ένα «αληθινό χαμόγελο» που αφορούσε το στόμα, τα μάγουλα και τα μάτια. «Και τρεις μέρες αργότερα, οι παραλήπτες των λουλουδιών αισθάνονταν ακόμα πιο ευτυχισμένοι από τις κοόρτες τους στη μελέτη». Ξέρω ότι λειτουργεί για μένα. Τα λουλούδια γεμίζουν πάντα με θετική ενέργεια.

συμπέρασμα

Τα οφέλη της φύτευσης λουλουδιών μπορεί να είναι μια διασκεδαστική και ικανοποιητική κοινωνική δραστηριότητα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τεντώσει το μυαλό και ως οικογενειακό δέσιμο. Καθώς τα φυτά μεγαλώνουν, το σώμα ενισχύεται. Μέχρι να ανθίσουν τα λουλούδια, μπορεί να αναρωτιέστε «γιατί δεν το έκανα νωρίτερα;» Θα χαρείτε επίσης να μάθετε για τα οφέλη των λουλουδιών στο περιβάλλον και θα νιώσετε καλά που κάνετε κάτι καλό για το περιβάλλον. Πιστεύεις ότι θα δοκιμάσεις φέτος έναν ανθόκηπο; Ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα αγαπημένα σας οφέλη από τη φύτευση λουλουδιών;

Σχετικές αναρτήσεις:

Πώς να φτιάξετε ένα βάζο με λουλούδια από ένα κουτάκι

Εύκολο παρτέρι How To Tips

Teaching Kids Gardening: Tips and Tricks


Post a Comment

0 Comments