Ticker

20/recent/ticker-posts

Trivia About Easter- Fun Facts


Πολλές αγαπημένες πασχαλινές παραδόσεις γιορτάζονται εδώ και αιώνες. Ωστόσο, δεν θα τα βρείτε να αναφέρονται στη Βίβλο. Λοιπόν, από πού προέρχονται οι πασχαλινές παραδόσεις; Η ιστορία πίσω από τις πασχαλινές παραδόσεις είναι πραγματικά ενδιαφέρουσα και κάνει διασκεδαστικά γεγονότα και ασήμαντα στοιχεία του Πάσχα. Το λαγουδάκι του Πάσχα, για παράδειγμα, φέρεται να εισήχθη στην Αμερική από Γερμανούς μετανάστες που μοιράστηκαν ιστορίες ενός κουνελιού που γεννούσε αυγά όταν έφτασαν στη νέα τους πατρίδα. Η διακόσμηση των πασχαλινών αυγών πιστεύεται ότι χρονολογείται τουλάχιστον από τον 13ο αιώνα. Η διαρκώς δημοφιλής πασχαλινή παρέλαση έχει ακόμη παλαιότερες ρίζες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την προέλευση των πασχαλινών παραδόσεων και ανατρέξτε σε ασήμαντα στοιχεία για το Πάσχα.

Πασχαλινά Διασκεδαστικά Γεγονότα Trivia
Γνωρίζετε τα Πασχαλινά σας γεγονότα και τα Trivia σας;

Συχνά όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα, δύο διαφορετικά πράγματα φαίνεται να έρχονται στο μυαλό - το λαγουδάκι του Πάσχα και η ανάσταση του Χριστού. Φυσικά αναρωτιέται κανείς πώς συνδέονται αυτά, αν είναι καθόλου. Εδώ είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς πασχαλινές παραδόσεις μαζί με την ιστορία πίσω από αυτές. Ελπίζω να απολαύσετε αυτά τα Πασχαλινά Trivia με τα παιδιά σας! Αυτά τα διασκεδαστικά στοιχεία για το Πάσχα είναι εξαιρετικοί αρχικοί συνομιλιών και μπορεί να είναι διασκεδαστικό να συζητήσετε ενώ φτιάχνετε μαζί πασχαλινές χειροτεχνίες.

Οι καταβολές των πασχαλινών παραδόσεων

προέλευση των πασχαλινών παραδόσεων
Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στην ιστορία του Πάσχα. Ακολουθούν μερικά διασκεδαστικά στοιχεία για το Πάσχα τα οποία έχω αναλύσει ανά κατηγορία για να σας βοηθήσω να ενθουσιαστείτε για την περίοδο του Πάσχα.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΠΑΣΧΑΛΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΛΑΓΟΥ

Πιθανώς η πιο αναγνωρίσιμη παράδοση των εορτών του Πάσχα είναι αυτή του Κουνελιού του Πάσχα. Η ακριβής προέλευση των πασχαλινών κουνελιών δεν είναι ξεκάθαρη, αλλά τα κουνέλια είναι ένα αρχαίο σύμβολο της νέας ζωής. Το λαγουδάκι του Πάσχα έφτασε για πρώτη φορά στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1700 με Γερμανούς μετανάστες που έφεραν μαζί τους την παράδοση του κουνελιού του Πάσχα πέρα ​​από τον ωκεανό. Τα παιδιά τους έφτιαξαν φωλιές για το λαγουδάκι για να γεννήσει τα χρωματιστά του αυγά. Τελικά, το έθιμο άρχισε να διαδίδεται. Οι πασχαλινές πρωινές παραδόσεις του θρυλικού κουνελιού άρχισαν να περιλαμβάνουν σοκολατένια κουνελάκια, καραμέλες και δώρα σε καλάθια διακοσμημένα με ψεύτικο γρασίδι για να μοιάζουν με φωλιές.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΠΑΧΑΛΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Το Πάσχα είναι η δεύτερη γιορτή με τις περισσότερες πωλήσεις καραμέλας στις ΗΠΑ, αμέσως μετά το Halloween. Τα πιο δημοφιλή είδη περιλαμβάνουν τα σοκολατένια αυγά, τα οποία χρονολογούνται από τα πρώτα χρόνια 19ος αιώνας στην Ευρώπη. Τα αυγά έχουν συνδεθεί από καιρό με το Πάσχα ως σύμβολο της νέας ζωής και της ανάστασης του Ιησού. Το ζελέ, μια καραμέλα σε σχήμα αυγού, συνδέθηκε για πρώτη φορά με το Πάσχα τη δεκαετία του 1930. Πάνω από 16 δισεκατομμύρια φασόλια ζελέ παρασκευάζονται στην Αμερική κάθε χρόνο για το Πάσχα, σύμφωνα με την Εθνική Ένωση Ζαχαροπλαστείων. Αυτό είναι αρκετό για να γεμίσει ένα γιγάντιο αυγό με ύψος 89 πόδια και πλάτος 60 πόδια.

Μια από τις πιο δημοφιλείς και πιο αναγνωρισμένες πασχαλινές λιχουδιές είναι το Peep. Τα Marshmallow peeps φτιάχνονται από την Just Born, μια εταιρεία παραγωγής ζαχαρωτών στη Βηθλεέμ της Πενσυλβάνια. Ιδρύθηκε από τον Ρώσο μετανάστη Sam Born το 1923. Το Peeps πρωτοκυκλοφόρησε στην αγορά τη δεκαετία του 1950.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ

Στη Νέα Υόρκη, η ετήσια παράδοση της Πασχαλινής Παρέλασης χρονολογείται από τα μέσα του 1800. Οι αριστοκράτες παρακολουθούσαν τις λειτουργίες σε διάφορες εκκλησίες της Πέμπτης Λεωφόρου και μετά πήγαιναν μια βόλτα μετά τις λειτουργίες για να δείξουν τα νέα ανοιξιάτικα ρούχα και καπέλα τους. Άνθρωποι από όλα τα κοινωνικά στρώματα άρχισαν να βγαίνουν για να παρακολουθήσουν πάνω-κάτω την Πέμπτη Λεωφόρο.

Η παράδοση έγινε ακόμη και ταινία το 1948, το Easter Parade, με πρωταγωνιστές τον Fred Astaire και την Judy Garland με τη μουσική του Irving Berlin. Το τραγούδι του τίτλου περιλαμβάνει τους στίχους: «In your Easter bonnet, with all the frills upon it/You'll be the greatest lady in the Easter parade».

Η πασχαλινή παρέλαση είναι ακόμα μια ετήσια παράδοση στο Μανχάταν, και η Πέμπτη Λεωφόρος από την 49η οδό έως την 57η οδό είναι κλειστή για την κυκλοφορία. Πολλές πόλεις και κωμοπόλεις σε όλη τη χώρα έχουν ακολουθήσει αυτή την παράδοση και ξεκίνησαν τις δικές τους ετήσιες Πασχαλινές Παρελάσεις.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΣΧΑΛΙΝΩΝ ΑΥΓΩΝ;

Ο στολισμός των αυγών για το Πάσχα είναι μια παράδοση που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα. Μια εξήγηση για την παράδοση είναι ότι τα αυγά αποτελούσαν απαγορευμένη τροφή κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής (γνωστή και ως σαρακοστιανή περίοδος). Οι άνθρωποι έβαφαν αυγά για να σηματοδοτήσουν το τέλος της περιόδου μετάνοιας και νηστείας. μετά τα φάτε το Πάσχα ως γιορτή.

παραδόσεις των εορτών του Πάσχα
ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΑΥΓΟΥ

Το κυνήγι των πασχαλινών αυγών και τα ψωμάκια είναι κάπως δημοφιλείς παραδόσεις. Το ετήσιο ρολό του Πάσχα του Λευκού Οίκου στο γκαζόν του Λευκού Οίκου πραγματοποιείται τη Δευτέρα μετά το Πάσχα. Το πρώτο επίσημο ρολό αυγών του Λευκού Οίκου ήταν το 1878, όταν πρόεδρος ήταν ο Ράδερφορντ Μπ. Χέις. Αν και το γεγονός δεν έχει καμία θρησκευτική προέλευση, ορισμένοι θεωρούν ότι το ρολό αυγών είναι συμβολικό. Η κύλιση του αυγού μπορεί να θεωρηθεί ως η κύλιση της πέτρας που εμποδίζει τον τάφο του Ιησού κατά την ανάστασή του. Αγαπάμε το Πασχαλινό Κυνήγι Αυγών!

Trivia της Βίβλου για το Πάσχα

Δεν νομίζω ότι αυτή η λίστα με στοιχεία σχετικά με τα ασήμαντα στοιχεία του Πάσχα θα ήταν πλήρης χωρίς να μοιραστούμε κάποια στοιχεία της Βίβλου για την Κυριακή του Πάσχα. Το Πάσχα είναι μια χριστιανική γιορτή που γιορτάζει την ανάσταση του Ιησού Χριστού. Μάλιστα, η προηγούμενη Κυριακή είναι γνωστή ως Κυριακή των Βαΐων και η εβδομάδα που προηγείται της Κυριακής του Πάσχα είναι γνωστή ως η Μεγάλη εβδομάδα. Η θρησκευτική παρατήρηση περιλαμβάνει την αναγνώριση της Μεγάλης Πέμπτης σε ανάμνηση του Μυστικού Δείπνου. Η Μεγάλη Παρασκευή σηματοδοτεί την ημέρα που ο Ιησούς πέθανε στο σταυρό για να μας σώσει από τις αμαρτίες μας. Τα ζεστά ψωμάκια σταυρού είναι ένας τρόπος με τον οποίο ορισμένοι αναγνωρίζουν τη σημασία του Χριστού που σταυρώθηκε στο σταυρό. Το Μεγάλο Σάββατο (ή το Σάββατο του Λαζάρου για τις ανατολικές ορθόδοξες εκκλησίες) περιλαμβάνει την έναρξη της Πασχαλινής Αγρυπνίας για πολλές εκκλησίες. Μπορείτε να το γιορτάσετε με έναν παραδοσιακό πασχαλινό ύμνο όπως ο Χριστός ο Κύριος Ανέστη σήμερα.

συμπέρασμα

Ελπίζω να σας άρεσε να μάθετε αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα για το Πάσχα. Από τα πρώτα πασχαλινά αυγά μέχρι το πρώτο πασχαλινό ρολό, η συγκέντρωση των γεγονότων είναι αρκετά κατατοπιστική. Βάζω στοίχημα ότι υπήρχαν πολλά στοιχεία για το Πάσχα εδώ που δεν γνωρίζατε ήδη για την προέλευση των πασχαλινών παραδόσεων. Υπάρχουν τόσα πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία για το Πάσχα και είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενδιαφερθούν τα παιδιά για την ιστορία και να συζητήσουν επίσης τη γεωγραφία!

Είχατε σκεφτεί την προέλευση των πασχαλινών παραδόσεων; Καθώς πλησιάζει το Πάσχα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τις πασχαλινές παραδόσεις της οικογένειάς σας, τι σημαίνουν και πώς ξεκίνησαν. Ίσως εμπνευστείτε να ξεκινήσετε κάποιες νέες παραδόσεις αυτό το Πάσχα! Ποιο είναι το αγαπημένο σας έθιμο του Πάσχα; Ποια από αυτά τα διασκεδαστικά γεγονότα και τις ασήμαντες πληροφορίες για το Πάσχα εκπλαγείτε περισσότερο όταν μάθατε;

Σχετικές αναρτήσεις:

Ιδέες πασχαλινής διακόσμησης DIY για να φέρετε χαρά στο σπίτι σας

Πέντε χαριτωμένες ιδέες χειροτεχνίας με κορδέλα για το Πάσχα


Post a Comment

0 Comments