Ticker

20/recent/ticker-posts

Βασικά βήματα ασφαλείας για την προστασία του μωρού σας στο σπίτι

Όταν επιτέλους φέρετε το μωρό σας στο σπίτι από το νοσοκομείο, μπορεί να νιώθετε σαν να έχει σηκωθεί ένα βάρος από τους ώμους σας. Ωστόσο, η ανησυχία δεν σταματά τώρα, καθώς η ευθύνη ανήκει σε εσάς ως γονείς να προστατεύσετε το μωρό σας από τους πολλούς διαφορετικούς κινδύνους που παραμονεύουν σε κάθε γωνιά μέσα στην ιδιοκτησία σας. Υπάρχουν αμέτρητοι κίνδυνοι που πρέπει να γνωρίζετε για να μπορέσετε να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από το κακό, αλλά ευτυχώς αυτός ο οδηγός περιέχει μερικούς από τους πιο συνηθισμένους κινδύνους καθώς και πώς μπορείτε να τους ελαχιστοποιήσετε ή να τους αποτρέψετε εντελώς, ώστε να μπορέσετε να διατηρήστε την απόλυτη ψυχική ηρεμία. Έτσι, αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα για το πώς μπορείτε να κρατήσετε το μωρό σας ασφαλές στο νέο του σπίτι, τότε απλά διαβάστε για να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε τώρα!

Κάλυμμα Ηλεκτρικών Πριζών & Πριζών

Ένα από τα πρώτα πράγματα που σκέφτεστε να κάνετε για να κάνετε το σπίτι σας πιο ασφαλές για το παιδί σας είναι να καλύψετε όλες τις πιο προσβάσιμες ηλεκτρικές πρίζες και τις πιο προσιτές πρίζες που θα μπορούσε να φτάσει. Τα δάχτυλα ενός μωρού ή ενός μικρού παιδιού έχουν το τέλειο μέγεθος για να χωρέσουν μέσα στο μικροσκοπικό κενό μιας ηλεκτρικής πρίζας, επομένως μπορεί να κάνουν το λάθος να βάλουν το δάχτυλό τους μέσα στην πρίζα από περιέργεια, καθώς απλώς αγνοούν τον κίνδυνο. Η ηλεκτροπληξία θα μπορούσε αναμφίβολα να είναι θανατηφόρα για ένα μικρό παιδί, προκαλώντας στην καλύτερη περίπτωση πραγματική ζημιά που αφήνει μακροχρόνιο τραύμα, επομένως δεν υπάρχει χρόνος όπως τώρα για να διασφαλίσετε ότι όλες οι πρίζες είναι πλήρως καλυμμένες. Μπορείτε να αγοράσετε ειδικά σχεδιασμένα βύσματα που μπορούν να εισαχθούν στην πρίζα που την καθιστούν απρόσιτη ενώ είναι πιο δύσκολη η αφαίρεσή της, καθώς αυτό σίγουρα θα εμποδίσει το μωρό σας να αγγίξει οποιοδήποτε ηλεκτρικό καλώδιο ή αγώγιμα υλικά. Ελέγξτε γύρω από το σπίτι σας για τυχόν βύσματα κάτω από το ύψος της μέσης, καθώς υπάρχουν τα βύσματα που θα αποτελέσουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για το παιδί σας.

Αποθηκεύστε χημικά σε ασφαλή τοποθεσία

Στα περισσότερα σπίτια της οικογένειας, θα υπάρχει μια σειρά από διαφορετικά χημικά και παρόμοια προϊόντα που θέτουν σοβαρό κίνδυνο για το μωρό σας. Είτε αυτό είναι προιόντα καθαρισμού, προϊόντα υγιεινής και καλλυντικά ή ακόμα και αλκοόλ, πιθανότατα υπάρχουν πολλές πηγές δηλητηρίου στην ιδιοκτησία σας που πρέπει να φυλάσσονται στην ασφαλέστερη δυνατή τοποθεσία, μακριά από την πρόσβαση. Τα προϊόντα καθαρισμού όπως το απορρυπαντικό ρούχων έχουν τακτικά φωτεινά χρώματα και συναρπαστικά γραφικά λουλουδιών και άλλες εντυπωσιακές εκτυπώσεις στο μπροστινό μέρος των δοχείων τους, και αυτό είναι κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του μωρού σας και θα το οδηγήσει προς το προϊόν. Εάν επρόκειτο να καταναλώσουν τη μικρότερη ποσότητα ή ακόμη και να χυθεί μέρος του προϊόντος στα χέρια τους και στη συνέχεια να αγγίξουν τα μάτια τους, τότε αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει καταστροφική ζημιά. Κάθε δωμάτιο στο σπίτι σας πρέπει να διαθέτει ένα επιτοίχιο ντουλάπι που είναι εντελώς απρόσιτο για το παιδί σας, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος αποθήκευσης χημικών ουσιών με ασφαλή τρόπο που μπορεί να προστατεύσει τα παιδιά σας από τους κινδύνους που σχετίζονται με την κατανάλωση ή την επαφή με το δέρμα. Πράγματα όπως το σαμπουάν, το προϊόν αφαίρεσης τρίχας και το διάλυμα φακών επαφής πρέπει να φυλάσσονται με ασφάλεια μέσα σε ένα κλειδωμένο ντουλάπι μπάνιου, ενώ προϊόντα καθαρισμού όπως χλωρίνη και αντιβακτηριδιακό σπρέι θα πρέπει να κρύβονται μέσα σε ένα σφραγισμένο δοχείο που είναι αδύνατο για τα μικρά σας να φτάσουν και να έχουν πρόσβαση.

Μην τα αφήνετε ασυνόδευτα

Όταν φέρνετε για πρώτη φορά το μωρό σας στο σπίτι, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τη σωστή ισορροπία για να φροντίζετε τόσο το παιδί σας όσο και τον εαυτό σας. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει σε λάθη, όπως να αφήσετε το μωρό σας ασυνόδευτο για να τρέξει στην τουαλέτα, κάτι που θα μπορούσε δυστυχώς να φέρει το παιδί σας σε εξαιρετικά επικίνδυνη θέση εάν δεν προστατέψετε το περιβάλλον του εκ των προτέρων. Μπορεί να κάνετε στον εαυτό σας ερωτήσεις όπως, πότε μπορεί το μωρό μου να μπουσουλήσει ή πότε κυλούν τα μωρά; Απαντήσεις ειδικών στις ερωτήσεις σας μπορεί να βρεθεί στο Διαδίκτυο για να σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την περιπετειώδη πλευρά του μωρού σας και τους κινδύνους που μπορεί να έχει αυτό, καθώς θα μπορούσαν εύκολα να αλλάξουν θέση και να γλιστρήσουν ή να πέσουν από το κρεβάτι ή τον καναπέ σας ως αποτέλεσμα. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τα παρακολουθείτε ανά πάσα στιγμή έως ότου αντιληφθούν τους κινδύνους και τους κινδύνους γύρω από το σπίτι σας, καθώς δεν θα συγχωρούσατε ποτέ τον εαυτό σας αν συνέβαινε κάτι στο παιδί σας αφού το αφήσατε μόνο του. Εάν πρέπει να πάτε στην τουαλέτα ή να κάνετε ντους, ζητήστε από τον σύντροφό σας ή κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας να προσέχει το μωρό ενώ εσείς κάνετε αυτό που πρέπει να κάνετε. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, τότε τοποθετήστε τα μέσα σε ένα σφραγισμένο παρκοκρέβατο στο πάτωμα ή τοποθετήστε τα με ασφάλεια μέσα στην κούνια τους για περιορισμένο χρονικό διάστημα στο ίδιο δωμάτιο ή σε ένα διπλανό δωμάτιο, ώστε να μπορείτε να τα ακούτε και να έχετε εύκολη πρόσβαση. Ποτέ μην τα αφήνετε για περισσότερα από μερικά λεπτά χωρίς να ελέγξετε την ασφάλειά τους.

Διατηρήστε το καθαρό

Το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού σας είναι ευαίσθητο, επομένως πρέπει να κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και υγιεινό ώστε να μην κινδυνεύουν να συναντήσουν επιβλαβή βακτήρια που θα μπορούσαν να τους αρρωστήσουν. Πρέπει να αφιερώνετε χρόνο για να αλλάζετε τα ρούχα τους σε τακτική βάση όποτε είναι λερωμένα, ενώ καθαρίζετε το παιδικό καρεκλάκι και το τραπέζι τους μετά από κάθε χρήση. Αποστειρώστε τα μπουκάλια και τα ανδρείκελά τους και σκουπίστε την αποθήκη τους μετά από κάθε χρήση. Βεβαιωθείτε ότι το μπάνιο του μωρού τους είναι αποστειρωμένο πριν τα πλύνετε και μην ξεχάσετε να σκουπίσετε την ηλεκτρική σκούπα πριν τα αφήσετε να σέρνονται στο πάτωμα. Οι χώροι με μοκέτα μπορεί να είναι καταφύγιο για βακτήρια, γι' αυτό επενδύστε σε μια συσκευή καθαρισμού χαλιών ή προσλάβετε επαγγελματίες καθαριστές χαλιών για να κρατήσετε το μωρό σας μακριά από το κακό ενώ περιηγείται στο νέο του σπίτι. Εάν έχετε κατοικίδιο, κρατήστε το σε ξεχωριστό χώρο του σπιτιού σας όσο το μωρό σας εγκαθίσταται για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης από το ζώο και τις περιπέτειες που κάνει έξω.

Post a Comment

0 Comments