Ticker

20/recent/ticker-posts

Μηνιαίοι στόχοι | Μάρτιος 2022
Κάθε μήνα επισημαίνω τους μηνιαίους στόχους μου, εν μέρει για να είμαι υπόλογος για τα σχέδια, τις εργασίες και τους στόχους που συμπεριλαμβάνω. Αλλά και με την ελπίδα ότι θα σας εμπνέει να κάνετε μια μικρή λίστα με μηνιαίους στόχους που θα θέλατε να επιτύχετε για τον επόμενο μήνα. Βοηθώντας σας να συνειδητοποιήσετε ότι πετυχαίνετε περισσότερα από όσα πιθανώς δίνετε στον εαυτό σας.

Κάθε εβδομάδα αυτού του μήνα μοιάζει σαν να έχει φέρει τις δικές της προκλήσεις. Από το να ξεπεράσω τον Ιανουάριο, να τσεκάρω την αποθεραπεία μου, το εξάμηνο και το ταχυδακτυλουργικό της επιστροφής στην καθημερινή μου δουλειά. Ειλικρινά ένιωσα ότι πηδάω από το ένα πράγμα στο άλλο, αλλά εδώ είμαστε στο τέλος του συντομότερου μήνα του χρόνου. Ώρα να αναλογιστώ τους μηνιαίους στόχους που έθεσα για τον Φεβρουάριο και να σημειώσω αυτούς στους οποίους θέλω να εστιάσω τον Μάρτιο.


Πώς τα κατάφερα με τους στόχους του προηγούμενου μήνα;

Καθώς πλησίαζα τους μηνιαίους στόχους του Φεβρουαρίου, είχα στο μυαλό μου ότι οι μέρες ήταν περιορισμένες καθώς και ο συνδυασμός της καθημερινότητας μειώνει τον διαθέσιμο χρόνο μου. Ενώ λαχταρώ σχέδια και οργάνωση, υπάρχει ένα μέρος του εαυτού μου που λειτουργεί καλύτερα όταν ξέρω ότι πλησιάζει μια προθεσμία και ότι ο χρόνος φεύγει μακριά μου.

Ας δούμε λοιπόν πώς τα πήγα με τους μηνιαίους στόχους μου για τον Φεβρουάριο;

Home: The Cupboard Doom

Με μια άδεια μονάδα IKEA Kallax να κάθεται στο διάδρομό μας και να με περιμένει να τακτοποιήσω το ντουλάπι της καταστροφής, θα νομίζατε ότι αυτό θα με ωθούσε στη δράση – όχι! Στην πραγματικότητα, είδα έναν από τους φίλους μου να μοιράζεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι αντιμετώπιζαν το δικό τους ντουλάπι της καταστροφής. Έτσι το Kallac παραμένει στο διάδρομο και με κοροϊδεύει κάθε φορά που περνάω από δίπλα του. Πρέπει να τακτοποιήσω το ντουλάπι του doom, θα το τακτοποιήσω… απλά όχι σήμερα.

Οικογένεια: Οικογενειακές περιπέτειες ημιχρόνου

Το πρώτο εξάμηνο του έτους είναι η αρχή για τις οικογενειακές μας περιπέτειες. Είχα αφιερώσει χρόνο προγραμματίζοντας μέρες έξω, κλείνοντας εισιτήρια, ξενοδοχεία και σκεφτόμουν πού θα μπορούσαμε να φάμε κ.λπ. Στη συνέχεια, η Storm Eunice αποφάσισε για ένα ταξίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο (κουνάει τη γροθιά!). Ευτυχώς μόνο το τελευταίο μέρος της εβδομάδας μας επηρεάστηκε από την προειδοποίηση για κακοκαιρία.

Κατάφερα να απολαύσω τη μέρα ενός κοριτσιού στο Λονδίνο με το Γουρουνάκι για να το δω LOL Surprise VIP Party στο The O2, που της άρεσε. Ταξίδι στον κινηματογράφο για τα δύο μεγαλύτερα παιδιά να δουν το Uncharted και ακόμη και ένα ραντεβού για μένα και Τι είπε ο μπαμπάς. Στύψιμο σε ένα ταξίδι στο Brick Week στο Legoland Windsorαπολαμβάνοντας τις βόλτες και τη δράση κατασκευής τούβλων.

Ευτυχώς κατάφερα να αναδιατάξω τις άλλες οικογενειακές μας περιπέτειες για την αρχή των εορτών του Πάσχα.

Εργασία: Αλλαγή μεγέθους εικόνων

Μία από αυτές τις εργασίες διαχειριστή ιστολογίου που βρίσκεται στη λίστα υποχρεώσεών μου για λίγο. Αφού μετακόμισα οικοδεσπότες στα τέλη του περασμένου έτους, μπόρεσα να δω περισσότερες λεπτομέρειες στο παρασκήνιο στους ιστότοπούς μου και πόσο χώρο διακομιστή χρησιμοποιούσα. Χρησιμοποιώντας το Shortpixel μπόρεσα να εξοικονομήσω πάνω από 20 GB χώρου μόνο σε αυτό το ιστολόγιο! Ελπίζω ότι αυτό θα φορτώσει και ο ιστότοπός μου πιο γρήγορα και ομαλά – σίγουρα κάτι που πρέπει να προγραμματίζω να τρέχω κάθε μήνα για να παρακολουθώ τα πράγματα.

Μηνιαίοι στόχοι - Μάρτιος
Τα σχέδια και οι μηνιαίοι στόχοι μου για τον Μάρτιο

Με τα πιο ελαφριά πρωινά είναι επιτέλους εδώ, δεν μου φαίνεται καθόλου αγγαρεία να σηκώνομαι κάθε πρωί (αν και πάντα θα ήθελα περισσότερο ύπνο). Οι πιο φωτεινές μέρες που έρχονται, μου δίνουν μια ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα καθαρισμού στους μηνιαίους στόχους μου. Ελπίζοντας να ανανεώσω περιοχές στη ζωή μου, να καθαρίσω την ακαταστασία και να προετοιμαστώ για τις ημέρες/εβδομάδες πριν από το 2022.

Αρχική σελίδα: Ανανέωση σαλονιού

Το σαλόνι μας εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ένας κενός καμβάς, αν και γεμάτο με έπιπλα, δεν έχει πραγματικά καθορισμένο στυλ ή προσωπικότητα. Με την ίδια funky κουρτίνα από τερακότα/λουλουδάτο και τις φωνές που υπήρχαν εδώ όταν μετακομίσαμε και ανέγγιχτους τοίχους με μανόλιες, έχω εντοπίσει ένα όμορφο γκρι γεωμετρικό σχέδιο ταπετσαρίας από το PhotoWall που θα ήθελα να προσθέσω ως χαρακτηριστικό τοίχο. Έχω φτιάξει μια μικρή λίστα επιθυμιών της Amazon για όλα τα αξεσουάρ, τα μαξιλάρια, τις κουρτίνες και τα prints που έχουν τραβήξει την προσοχή μου.

Οικογένεια: Εξερευνώντας νέα μέρη

Υπάρχει κάτι παρήγορο όταν επισκέπτεστε ξανά ένα μέρος που έχετε ξαναπάει. Γνωρίζοντας τι να περιμένετε, ποιες είναι οι εγκαταστάσεις και πού να φάτε κ.λπ. Το να βγείτε έξω από αυτά μπορεί να είναι λίγο τρομακτικό, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του Μαρτίου θα ήθελα πολύ να επισκεφτούμε ένα νέο μέρος και να ανοίξουμε τα μάτια μας για να εξερευνήσουμε ένα αξιοθέατο, ένα περιοχή ή ενδεχομένως μια δραστηριότητα μαζί ως οικογένεια.

Ιστολόγιο: Εκκαθάριση των πρόχειρων

Κάθε τόσο έχω μια εκκαθάριση των αναρτήσεων και των άρθρων που κάθονται στον πρόχειρο φάκελο μου. Κάτι που δεν έχω κάνει εδώ και καιρό και έχει καθυστερήσει πολύ. Αποφασίζοντας αν θα ολοκληρώσετε το προσχέδιο, θα το αποθηκεύσετε για το μέλλον ή θα το διαγράψετε και θα προχωρήσετε. Το να εργάζομαι με μερική απασχόληση παράλληλα με τα ιστολόγιά μου σημαίνει ότι πρέπει να είμαι όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη και να αντιμετωπίζω εκ νέου την ακαταστασία των μισοτελειωμένων έργων που με κοιτούν επίμονα κάθε φορά που συνδέομαι.

Σχεδιάζετε κάποιους μηνιαίους στόχους για τον Μάρτιο;Post a Comment

0 Comments